Stick ut!! (Uggla)

Nu är det dags att introducera följetongen “Stick ut!!”. Under den här rubriken kommer jag att tipsa om hur man kan använda sig av utstickare till att göra fina dekorationer. Perfekt om man inte gillar eller tycker det är svårt att modellera dekorationer. Med utstickare kan det i princip inte gå snett.

Vi börjar med att göra den här ugglan:

Perfekt att ha som lock på cupcakes eller att fästa på en tårta.

Du behöver: sockerpasta/marsipan i lite olika, valfria färger, utstickare i form av löv och runda utstickare i olika storlekar (jag använder en spritstyll och en del från en bläckpenna som runda utstickare) samt en kavel och något att limma med (lite vatten/äggvita/kristyr/ätbart lim).

Stick ut bottenplattan.

Stick ut ett löv med den största av lövutstickarna.

Använd spritstyllen till att avlägsna toppen av lövet.

Fäst ugglekroppen på bottenplattan.

Stick ut två mindre löv och två mindre cirklar i en annan färg.

Dessa blir till vingar och grund till ögon.

Använd toppen av spritstyllen till att sticka ut ögonvitorna. Fy vad obehagligt det lät… Ögonvitorna på ugglan alltså, inget annat!

Fäst dem i mitten av de blå cirklarna. Rulla små pupiller i svart och fäst dem i ögonvitorna.

Använd toppen av tyllen till att sticka ut små cirklar i orange, avlägsna sedan halva cirklarna med hjälp av samma tyll.

De använder du som fötter. Rulla en liten näbb i samma färg. Nu är själva grunden till ugglan klar.

Nu kan du använda tyllen till att göra fjäderliknande mönster på ugglans mage. Du kan också dekorera grundplattan på valfritt sätt.

Jag använde en nål till att göra små hål runt vingar och ögon. Satte också dit en liten blomma som blivit över från ett annat projekt. Men här är det ju bara att flöda i kreativitet (eller strunta i det och ha den enkel)!

Lycka till!

Alla verktyg i inlägget är köpta på kakburken.se, förutom den stora, gröna utstickaren som är köpt på Lagerhaus.

22 thoughts on “Stick ut!! (Uggla)

 1. oh tack fina johanna!
  de måste jag prova ikväll! tack!
  jag ska göra en halloween tårta med pumpr men kommer inte på någon bra ide.. har du ngn bra ide?

 2. Vad fin! Och enkelt när man förstår hur du göra. :) Går det att förvara den på något sätt? Säg att man gör dem dagen innan man gör cupcakesen eller så. Ska man försvara i kylskåp? Eller går det att frysa?

  /C

 3. Så gullig du är som delar med dej av dina fina knep. Jag måste prova. Kramhälsningar från Karlstad

 4. Vart köper du de “stansformarna” (namn?), de som du har till lövet (ugglans kropp)? =)

 5. Vilket smart tips =) Jättefin uggla, väldigt finurligt.. Är bokstavsutstickaren också köpt på kakburken? Känner inte igen typsnittet..

 6. hej vilken fin blogg du har och va duktig du är på att modellera fram figurer.
  Jag har en undring om du gör din sugarpaste själv? hur gör du isf? och om du köper den, vart köper du den? jag skulle vilja göra/köpa hudfärgad massa till ett barnansikte. tips?

 7. oh vilket bra inlägg. Tack!! Jag gillar inte att modellera stora figurer att ha på tårtan. Tycker de förstör hela tårtan med massa stora grejer på den. Nu vet jag hur jag instället kan göra, använda utstickare :-)

  Åh, just ja… höll på å glömma. Ugglan blev superfin!

 8. Johanna, man kopierar redan dina tårtor! :) Idag gick jag förbi en klädaffär och skylten var full av tygtårtor som påminde om dina 😉
  Ann

 9. Råkade komma in på din blogg.. och du är sjukt duktig på de du gör! Helt häpen va fina tårtor du gör!

 10. Vilken underbar blogg du har! Hur har jag missat den? Nu fick jag också lust att pynta tårtor! Jag gjorde en som var rätt god till min födelsedag med röda vinbär och chokladmousse. Det var en rätt fräsig kombo :)

 11. Hur fäster du delarna på plattan? Sätter du bara dit dem eller har du någon typ av ätbart klister?

 12. Men guuu va jag inte vill sitta på jobbet nu, vill hem å pyssla. Så jäklans söt å det verkar jätte roligt å använda utstickare på det viset :)

Comments are closed.