Politikertårta för 101 nya idéer

Fick ett jätteroligt uppdrag i våras av tidningen 101 nya idéer. De ville att jag skulle göra ett par tutorials på små partiledare i sockerpasta. Självklart ville jag det, särskilt då jag samarbetat med tidningen förut och har väldigt goda erfarenheter av det.

Tidningen finns nu att köpa i diverse butiker med välsorterat tidningsutbud. Tex Ica maxi Coop forum, Pressbyrån osv.

Här har ni några smakprov på vad artikeln innehöll:

tårtan

Tårtan i sin helhet. Dekorerad med opinionsstaplar i olika färger.

fredrik1

Nuvarande statsministern har ju en självklar plats på tårtan. Sitter och håller i sig lite nervöst vid tanken på om han kommer få sitta kvar eller ej..

stefan1

..utmanad av Stefan Löfven såklart, fast besluten om att gå förbi Reinfeldt. Utgången återstår att se. Bredvid Löfven skymtar Annie Lööf i sin gröna skrud.

gudrun1

Gudrun Schyman höjer näven upp till kamp mot patriarkatet!

carl+ingvar1

Och sist men inte minst två inramade partiledare från förr, Carl Bildt (i tidningen felaktigt angiven som Göran Hägglund) och Ingvar Carlsson.

Det var riktigt klurigt att försöka hitta anletsdragen hos var och en av dem för att ge dem personlig prägel, utan att för den skull bli för fräck i karikatyrtagen. Gav dem allihop proportionellt stora huvuden för att lättare få fram dragen, och ge dem lite seriefigurskänsla. Tycker nog att de fick lite lagom charm till slut.

Är du sugen på att baka en tårta med din favorit på inför valet, eller är du helt enkelt bara sugen på att lära dig mer om modellering av människor föreslår jag att du köper dig ett ex av tidningen!

4 thoughts on “Politikertårta för 101 nya idéer

  1. haha vilken härlig tårta=) sen så är du ju så duktig. Själv så tycker jag om att baka men är långt ifrån lika duktig som du men du får gärna komma in och titta=)

Comments are closed.