Helges tårta

Helge firades idag, av släkt och vänner, på sin 90års dag. Imponerande ålder! Hans släktingar överraskade honom med en tårta som jag gjort. Helge startade Boströms Traktor & Maskin AB för en massa år sedan, dessutom har han jagat älg och spenderat mycket tid skogen. Detta fick sätta prägel på tårtan.

P1100269

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Den är spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

P1100282

På toppen av tårtan sitter Helge själv och tar igen sig på en fallen trädstam. Bössan sin har han lagt åt sidan. När man är 90 år gör man rätt i att ta det lite piano.

älgtårta

Helges vilopaus uppskattas av skogens älgar som då vågar kika fram bakom granarna där de gömmer sig. En traktor drar runt den hjulförsedda hyllningsplaketten.

älgtårta2

Stort Grattis till dina 90 år, Helge!

 

 

4 thoughts on “Helges tårta

  1. Du är duktig du.. En fråga är det “lätt” att lära sig göra marsipanfigurer? Det ser så svårt ut :( Skulle vilja lära mig..

  2. Den här skogstårtan var nog bland de finaste du har gjort! Eller… ALLA är ju fina. Jag gillar nog precis varenda grej, faktiskt. Känns bara så tjatigt att gå in och kommentera “Å, vad du är duktig!”, men du ÄR verkligen duktig! Då menar jag inte bara rent tekniskt utan även med fantasi och förverkligande. Eftersom jag själv är en riktig skogsmulle (i flera bemärkelser) så tycker jag att det här var en höjdare. Särskilt trästocken som Helge sitter på.

Comments are closed.