Hallonmaränger

Vad gör man med hallon som blivit över efter semmelfesten, och äggvitor som ratats i vaniljkrämstillverkningen? Hallonmaränger såklart!

Jag och Andreas hittade ett recept här och gav oss i kast med vårt första marängbak. Vi bytte ut citronen i receptet mot lime, och de blev faktiskt fruktansvärt goda. Lite söta, lite syrliga och framför allt sådär härligt sega i mitten! De var väldigt lätta att göra, förutom att man måste vispa i typ en halvtimme. Den biten fick Andreas sköta om så mitt bestående intryck är fortfarande att det gick sååå snabbt och smidigt! =)

Hallonmaränger

1 ägg
1 tsk cironsaft (eller lime)
1 dl socker
70 gram färska eller tinade hallon

Vispa äggvitan, citronsaften och 1/4 av sockret till en maräng (kan ta lite tid). Rör sönder hallonen med resten av sockret och vänd ned i marängen i omgångar. Vispa sedan marängen till ett hårt skum. Spritsa ut maränger på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 100 grader, ca 1 timma.

Lycka till!

9 thoughts on “Hallonmaränger

 1. Försöker att fråga igen :) hur fäster du dekoreringarna på tårtan?
  Provade att göra en tårta härom dagen men spn på tårtan stelnade superfort så alls mina mini rosor som skulle fästas ramlade av.
  Ska man använda sig av något speciellt?

 2. för den som försöker sig på marränger så är A och O att inte få med någon som helst ägggula…..då är det kört! 😀

  Johanna…..karamba! Vilka maränger du gör!
  Mumsfillibabba!

 3. Ensamma mamman: Tack så mycket! Du är så välkommen!

  Bakverk och fikastunder: Aj då.. Hoppas det går bättre med detta receptet. Kolla in “Finns” tips här i kommenratsfältet för större framgång.

  Anonym: Jag brukar använda mig av ätbart lim eller vanlig kristyr. Kristyren är nästan ännu stadigare än limmet. Brukar ha en köpe-tub hemma så slipper man blanda ny kristyr varje gång man vill foga ihop nån liten detalj. Testa det så ska du se att rosorna sitter nästa gång, lycka till!

  Cupcakesfluffan: Tackar tackar! Varmt välkommen att följa!

  Finns: Bra tips, det visste inte jag. Lyckades väl omedvetet med att undvika gulorna helt. =)

  Ultimate cake: Visst är den! Arvegods, jag älskar den!

Comments are closed.