Dessertbord i steampunk

Här kommer resten av dessertbordet jag ställde ut på Scandinavian Cake Show med steampunktema.

Det var svårt att ta bilderna pga lite besvärliga ljusförhållanden. Men jag gjorde mitt bästa.

P1120983

Dessertbordet i sin helhet, med cakepops, cupcakes, en hatt-tårta och ett femvåningsvidunder.. =)

P1130037

Hatten stod placerad i en gammal resväska som passade perfekt in i temat. Min man Andreas (aka Mekanikles) byggde om en gammal LP-spelare som vi ställde ned i resväskan och kopplade till en dimmer så den snurrade långsamt och visade upp tårtan från alla håll. Riktigt kul och effektfullt tycker jag!

hatt (1)

Hatten fick ett lite tärt utseende med slitet läder. Jag dekorerade den med en uppdragbar nyckel, kugghjul, kedjor och fjädrar. Längst fram satt ett par flygarglasögon, modell äldre. Tårtan som hatten står på fick en träyta som lappades med metallplattor och pryddes med kugghjul.

P1130023

Cakepopsen svampade jag med ätbar, flytande metallicfärg. De står på ett kopparfat från Lagerhaus (även ljushållarna och glaset är från Lagerhaus), under en glaskupa från Åhléns.

P1130022

Mina steampunk cupcakes är klädda i trä, metallplattor och koppar, alla tre överdrag har inspirerats av den stora tårtans olika våningsplan.

Untitled (1)

Och så stortårtan med den lysande bläckfisken, som ni kan kika närmre på här.

Sjukt roligt tema! Och ja, jag la ner jättemycket tid på detta dessertbord. Räknade inte timmarna, vilket kanske är lika bra, haha. Men denna typ av tårtor är det absolut roligaste jag vet att göra!

Hade en mer klassiskt pastellig ensemble på andra sidan av mitt utställningsbord som jag visar er lite senare.

14 thoughts on “Dessertbord i steampunk

  1. Du är så galet duktig, det finns inga ord att beskriva hur duktig du är. Kan förstå att du lade ner endel timmar på dessertbordet, det syns.

    Hatten av för Sveriges bästa tårtmakare!

    Kram kram

  2. Det måste vara det häftigaste jag någonsin sett! Verkligen imponerande!Tack för att du visar upp dina finfina bakverk:)

  3. Men nu har du väl ändå överträffat dig själv Johanna? Så otroligt, galet snyggt!! Imponerad är bara förnamnet…heja dig!

  4. Pingback: Dessertbord i pastell | Johannas Tårtor

  5. Har du skickat dina fantastiska kreationer till cakewrecks.com ? Bloggaren där är hängiven steampunkare mm. Ditt bakverk passar in i hennes Sunday sweets visningar -med professionella tårtor. Hon kommer att älska din kreation!

  6. Pingback: Could it be? ANOTHER best cake ever??? | Clockwork Twist

Comments are closed.