Derby!

Förra helgen gjorde jag en tårta och cupcakes åt Linda som fyllde 40 år. Bakom tårtan finns en intressant story. Linda har nämligen jobbat som matchspeaker i en herrans massa år åt både Skellefteå AIK och Björklöven. För er som inte är insatta i hockeyvärlden (tillsammans med undertecknad..) så sägs det vara Sveriges tuffaste derby. Linda har råkat ut för en hel del elände pga sitt engagemang i båda lagen, men stått på sig och fortsatt vara speaker. Heja Linda!

Här har ni tårtan som är en hyllning till Linda!

P1100631

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Den är spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

P1100636

Inuti den stora mikrofonen, som delar de två lagens loggor mitt itu, finns en kärna av rice krispies treat täckt med gumpaste. Strukturen på mikrofonen har jag fått till genom att trycka en sil mot den.

derby

Mikrofonsladden slingrar sig ned för tårtan och blir till kantdekoration runtom den. Cupcakesen består av citronmuffins fyllda med lemoncurdkräm och toppade med vit chokladfrosting.

Reaktionen jag fick av Linda när hon hämtade upp tårtorna var helt magisk. Hon rös på armarna och blev nästan gråtfärdig. Det är sånt som gör det här till ett underbart jobb!

Grattis Linda!

 

 

8 thoughts on “Derby!

  1. Det är så många fantastiskt kreativa, snygga, fina tårtor du gör! Det skulle vara kul att också ibland få se några uppskurna, ett snitt som visar insidan.

    • Tack Berit! Jag håller med dig om att det skulle vara kul att visa insidan, men…det skulle nog inte kunderna som köper tårtorna gilla. 😉

      • Men kanske nå’n av de tacksamma kunderna kan tänka dig att ta en bild till dig när första bitarna är serverade. För jag antar att de äts och inte bara blir skådebröd?

Comments are closed.