Bröllopstårta med cupcakes

Sandra och Tommy gifte sig idag. De hade beställt bröllopscupcakes av mig plus en liten tårta som de kunde skära i. De önskade klassiskt romantiska bakverk med lila accentfärg. Det blev riktigt maffigt tycker jag, uppställt i min 5-våningsställning.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallon & blåbär och vaniljkräm. De önskade en smörkräm med lite frisk limesmak. Så jag gjorde en vitchokladsmörkräm med creme cheese och lime. Tårtan är täckt med marsipan.

Rosorna är gjorda i sockerpasta. En vacker spetskant i marsipan pryder tillsammans med ett lila sidenband basen på tårtan.

Sandra och Tommy önskade täckta cupcakes. De går i samma smaker som tårtan. Vaniljcupcakes fyllda med hallon & blåbär, “spacklade” med samma limefrosting som tårtan och täckta med marsipan.

Marsipanlocken fick en präglad yta i samma spetsmönster som tårtan är dekorerad med. Lila sidenband är knutna runt formarna och små rosenknoppar sitter som pricken över i.

Ett varmt grattis till Sandra och Tommy!

20 thoughts on “Bröllopstårta med cupcakes

  1. du är otroligt duktig! jag får alltid sån inspiration från dig! :)

    jag har en liten fråga, Hur gör du för att slippa att “tårtlocket” och dekorationer inte blir matta och pudriga av tex florsocker eller potatismjöl?

    Alltid när jag gör nånting så kavlar jag ut det på antingen florsocker/potatismjöl men de blir pudrigt och jag får det inte till att försvinna..

    Tips mottages!! :)

  2. wooooow, gud vad vackert!! Vet du om man kan frysa in sådana cupcakes med täcke o allt utan att de förstörs? Hälsningar Sam

Comments are closed.