Volleyboll-tårta

Den här tårtan gjorde jag till ett gäng glada herrar i sina bästa år. De spelar volleyboll tillsammans och går under namnet “Volleyboys”.

Tårtan består av ljusa bottnar, är fylld med vaniljkräm och hallongrädde, spacklad med grädde och täckt med marsipan.

Som dekoration gjorde jag en 2-dimentionell volleyboll i en blandning av sockerpasta och flowerpasta, prydd med guldskimrande stjärnor. Jag gör ju ofta 3-dimentionella figurer på mina tårtor, men det är roligt att leka lite med platta utsmyckningar också!

Texten fick jag till genom att först sticka ut röda bokstäver och sedan kanta dem med en tunn gul rand. Lite guldskimrande pulver på det gjorde att de stack ut från bakgrunden. Det är alltid svårt att få fram glittrande detaljer på foto tycker jag, de gör sig bäst live.

Runt kanten på tårtan fäste jag fler skimrande stjärnor och små flygande volleybollar. Tyckte tårtan fick en härlig retro-sport känsla.

Hoppas ni fick en trevlig fikastund Volleyboys!

12 thoughts on “Volleyboll-tårta

 1. Å, vilken fin blogg du har! Jag hittade den ikväll och har läst igenom alla inlägg! Älskar den!

  Förresten, har du något tips på alternativ till glasyr liknande sån man gör av philadelfia ost med helt mjölkfri?

  Eller någon annan bra glasyr att dekorera muffins, utan mjölk då?

 2. Du är verkligen duktig! Kommer du att anordna kurser framöver?
  Måste bara tillägga att kommentaren från Elsiebritt här ovanför känns rätt märklig, gott hantverk blir väl aldrig ute? 😉

 3. Hej jag läste om din blogg i tidningen BAKA. Grattis!!!! Du har sjukt fina tårtor och jag får insperation till mina cupcakes som jag dekorerar från dej!

 4. Men oj så liten vår värld är! Jag kollade in Sofias blog och hittade din blogg och för bara någon helg sedan satt jag hemma i soffan hos en utav de äldre herrarna som just fått denna tårta… och han visade bilder på den!

  Hälsningar Nyvind

Comments are closed.