Vaniljkräm

Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad. Jag har alltid tyckt att det verkar så krångligt att göra, men här har jag hittat ett recept som är både enkelt och supergott!

Ingredienser:
(ger ca 3 dl vaniljkräm)

2 äggulor
2 msk strösocker
3/4 msk potatismjöl
2,5 dl mjölk
0,5 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker
1tsk smör
smaka av med en nypa salt (mitt eget tillägg)

1. Vispa samman alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. Använder du vaniljsocker så vispar du i det när krämen är kall.

2. Värm försiktigt under vispning. Sjud. Det får ej koka då spricker krämen. Vispa och värm tills krämen tjocknar.

3. Ta av kastrullen från värmen och fortsätt vispa krämen kall. Tillsätt ev en msk smör. Ta upp vaniljstången.

4. Låt krämen svalna helt innan du fyller tårtan.

Lycka till!

6 thoughts on “Vaniljkräm

  1. Jag vågade mig på en tårta igår, first time ever! Kolla in resultatet på min blogg :) Kan säga att den var ok att äta igår, och supergod idag när den fått gotta till sig lite!

  2. Jag tror du skulle dra fördel av att använda ekologiskt socker! Fantastiskt mycket godare och nyttigare! :-)

  3. Yosofine: Ska genast kolla in den! och jag håller med dig, de brukar vara godare dag 2!

    Mikael: Bra tips ska prova det när den nuvarande sinar.

  4. i ingredienslistan står det en tsk smör, i receptet står det en msk. vilket är rätt? eller ska man först he i en tsk, värma och sen he i en msk till?

  5. i ingredienslistan står det en tsk smör, i receptet står det en msk. vilket är rätt? eller ska man först he i en tsk, värma och sen he i en msk till?

  6. Jättebra recept! Kommer ha stor användning av det !
    Skrivet av en 12-årig bakare :)

Comments are closed.