Vackra vimplar till dessertbordet

När jag förberedde dessertbordet till 30-årskalaset hade jag gett mig själv vissa riktlinjer. Temat var pastellfärger. Jag lånade ljusblå gardiner av min syster och hängde upp bakom bordet samt lade en duk i samma kulör på bordet. Fick då en enhetlig bas att utsmycka. Valde sedan att begränsa accentfärgerna/dekorationerna på de olika desserterna till ljusgul och ljusrosa för att helheten inte skulle bli alltför rörig. Pricken över i blev pastellfärgade pappersvimplar i olika men matchande mönster. Finns säkert hundratals olika varianter på hur man tillverkar vimplar, men så här gjorde jag:

Du behöver: mönstrade papper i olika färger (gärna av lite tjockare slag), linjal, blyertspenna, sax, snöre och en grov nål (om du inte äger en sådan kan du använda något vasst att göra hål med, tex sprättnål, och sedan trä snöret för hand igenom hålen).

Bestäm dig för vilken storlek du vill ha på vimplarna, mät ut detta med linjalen och markera med pennan.

Klipp efter dina markeringar. Sudda ut eventuella blyertsrester.

Många vimplar blir det…

Trä sedan snöret igenom vimpeln. Ned igenom ena hörnet och upp i det andra. Trä på önskat antal vimplar tills du fått den längd du vill ha. Varva färger och mönster fritt.

Snyggt, enkelt och perfekt att återanvända till kommande partaj eller som heminredning!

5 thoughts on “Vackra vimplar till dessertbordet

  1. Otroligt enkelt! Att jag inte tänkte på det! TACK! Detta ska jag göra till mitt hemkomstkalas! (flyttar hem till Sverige och ska ha stort tårtkalas)

  2. Jag är ny här på din blogg och här tänker jag stanna. Jätte mysig blogg och vilken härlig profilbild du har. =D

  3. Du gör väldigt bra och pedagogiska steg-för-steg instruktioner :) Tummen upp!

Comments are closed.