Vackra blomster

Nu har jag testat min nya veiner. Den var lätt att använda och gav ett fint resultat tycker jag. Tänkte dela med mig till er hur jag gick till väga:

Du behöver: Kavel, pensel, ätbart lim, sockerpasta, blomutstickare, silikonveiner samt sockerpärlor.

Kavla ut sockerpastan och tryck ut en blomma med utstickaren. Lägg sedan blomman i veinern och pressa ihop den.

Tag försiktigt loss blomman från veinern (pudra gärna veinern med potatismjöl innan du använder den så lossnar blomman lättare).
Låt blomman torka en stund, gärna i någon liten skålformad tingest. Här har jag använt locket till mitt tyllset, men annars kan man göra små koppar av tex folie.

Måla eventuellt blomman med lite pulverfärg, jag har använt gul sådan. Låt färgen vara starkast i mitten av blomman och tona sedan ut den över bladen. Pensla en klick ätbart lim, eller kristyr blandat med vatten, i blommans mitt där du sedan fäster sockerpärlan.

Klart!

16 thoughts on “Vackra blomster

 1. Jättefint! Jag blir verkligen jättesugen på att baka fina kakor och tårtor och dekorera! :)

  Efter påsk, när jag kommit hem från resor och annat och livet återgått till det vanliga – då ska jag baka min första prinsesstårta. Det har jag lovat mig själv! :)

 2. Ååå, vad sugen man blir på att baka! Det får nog bli en påsktårta minsann!

  Hur lång tid brukar det ta för dig att göra en tårta? Eller jobbar du med detta?

  Keep up the GOOD work!
  *slurp*

 3. Heej! Jag är bara nyfiken på vart du har köpt din veiner? 😀 skulle vara väldigt tacksam för svar! :)

 4. Hej! Kollar just nu på Kakburken, efter din viernern. Din verkar vara dubbel, men jag hittar ingen liknande på KAkburken? ALla ser “enkla” ut? har du något råd, tex vilket art nr du beställde, så jag får just denna blomma, och med både “lock och botten”. MVH Lena

Comments are closed.