TV4-tårtan

I veckan fick jag en inbjudan från TV4 som ville att jag skulle gästa Nyhetsmorgon. Mitt uppdrag var att göra någon form av TV4-tårta under programmets gång.
Jag tackade ja direkt såklart! Sen kom nervositeten i efterhand.. Nu är jag ju hyfsat van vid att göra tårtor framför kameror sedan inspelningen av “Det stora tårtslaget”, men live-TV är något helt annat.
Dessutom bor jag i Umeå och behövde flyga ned med ingredienser, verktyg och vissa förberedda dekorationer, en organisatorisk pärs! Jag fick fylla tårtan på hotellrummet, sent kvällen innan in spelning, och sedan ta med mig den i taxin på morgonen.

Alla var väldigt trevliga och tog väl hand om mig och nervositeten var som bortblåst när jag väl kom in i studion och fick sätta igång. Allt jag kunde tänka på var att hinna klart med tårtan i tid, vilket inte blev någon barnlek. Tiden rusade iväg och jag fick hela tiden göra nya planer, ta bort detaljer, minska graden av finish och förenkla mina idéer. Som tur var fick jag hjälp av Mattias Ljungberg, en av domarna i “Det stora tårtslaget”. Han var en god assistent som gjorde som han blev tillsagd, haha! Tillslut stod tårtan där och såg helt ok ut!

image1 - 04-14

Jag kallar den “Hemma hos ett TV4-fan”. Två TV-apparater står staplade ovanpå varandra, båda med rätt kanal inställd. På ena apparaten syns kanalens logga och på den andra programledarduån Jenny och Steffo. Det här fanset verkar ha en liten förkärlek för just Steffo, av kaffekoppen att döma, och jag anar att det är någon från den lite äldre generationen, sett till TV-apparaternas design. Allt på tårtan är ätbart förutom antennerna. Den är klädd med marsipan och dekorationerna är gjorda utav sockerpasta.

image2 - 04-18

Inuti döljer sig chokladbottnar fyllda med uppvispad chokladganage och hallonkompott, samma recept som jag använde mig av i första avsnittet. Alla recept från tävlingen hittar ni på köket.se.

Ett klipp från inslaget hittar ni HÄR!

Och ett snabbspolat klipp från hur tårtan blev till hittar ni HÄR!

Jag tycker verkligen att det är roligt att göra TV. Det är utmanande, högt tempo, rakt på sak och man får träffa många härliga människor. Suger åt mig av varenda erfarenhet jag får med mig på resan och gläds åt att jag får uppleva detta!