TV-tårta till Go´kväll

Härliga Emma beställde en tårta till sina kollegor som arbetar med TV-programmet Go´kväll. Det var hennes sista dag idag och hon ville bjuda dem på nåt minnesvärt. Emma önskade en tårta i form av en TV och ville gärna att programledarna skulle gestaltas på nåt vis. Men jag fick fria händer i stort sätt. Tårtan, som var en fröjd att göra, blev slutligen såhär:

P1120318

En retro-TV som invändigt är uppbyggd i två våningsplan. Tårtan består av kardemummabottnar fyllda med kaffemousse och chokladmousse. Den är spacklad med chokladkräm och täckt med marsipan. Antennerna är gjorda av blompinnar som jag målat i silver. Hoppas ingen åt upp dom..

P1120306

Programmet som visas i rutan är givetvis Go´kväll med de fyra (nu aktiva) programledarna Pekka, Emma, Inger och Beppe.

P1120315

Tv´n är tidsenligt delvis klädd i träpanel.

gokväll

Och naturligtvis är det en tjock-TV vilket särskilt framträder i profil. Tårtan står på en spetsduk i sockerpasta och en tårtrbicka jag klätt in i ljusblått. Diverse reglage med inslag av trä samt en högtalare ryms på framsidan bredvid skärmen.

Otroligt rolig tårta att göra! Och Emma skrev och tackade med en massa superlativ, då kan man inte vara annat än nöjd som tårtkreatör! =)

7 thoughts on “TV-tårta till Go´kväll

  1. Den är superduperfin och proffsig, du är fantastisk!!! Kaffemousse och chokladmousse… du orkar inte skriva ut recepten..?
    Kram på dig!
    Sofia

  2. Alldeles makalös! Impad av marmoreringen i “fanéren”. Vilken härlig överraskning för arbetskamraterna.

Comments are closed.