Timmy Lamm och Fåret Shaun

De populära killarna Shaun och Timmy ska än en gång få pryda en tårta. Denna gång bakas tårtan av födelsedagsbarnets mamma, men hon ville ha lite hjälp med att göra figurerna. Så jag knåpade ihop en sk caketopper, voilá:

Här sitter Shaun och Timmy, redo för party.

Fåret Shaun har tagit med sig ett paket till födelsedagsbarnet (det är en brödrost han hittat på loppis).

En prinsesstårta bjuds det givetvis på, den här har killarna beställt av Johanna Viberg. De önskade en klassisk, stilren prinsesslook på tårtan…

Timmy Lamm spexar till det med en partyhatt! Hans ständige följeslagare, nallen, är lyckligtvis också bjuden på kalaset.

Men… Varför ser Fåret Shaun så skyldig ut, och varför viker Timmy Lamm undan med blicken?
Aha, de har nallat från asken med chokladpraliner… 
Ha så kul på festen!
Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och flowerpasta.

19 thoughts on “Timmy Lamm och Fåret Shaun

 1. Vilken bra idé! Att göra små humoristiska figurer till en gör-det-själv-tårta. Du kan starta företag när som helst 😉 Jag har inte hittat nå´n som är lika noggrann som du med finishen av detaljer och då har jag letat runt, ska du veta/ R.

 2. Wow! Jag gillar historien bakom, att de har nallat godis och att det syns på ögonen /Jenninfer Viberg

 3. Så härligt! :-) Gillar såklart alla underbara detaljer! :-) Ett tag sedan jag gjort något riktigt pilligt nu igen men lilltösen har födelsedag om några veckor och då blir det förhoppningsvis något modellerat på tårtan… :-)

 4. Tokfint! Och den där Shaun, när det ska lajjas är det ingen som kan klå´n 😀 Den låter sätter sig i huvudet som ett tuggummi under skosulana. Slår vad om att sonen också kommer kräva liknande tårta till nästa födelsedag haha!

 5. Kjempeflott pynt. :-)
  Jeg har en nevø som er en utrolig stor sauen Shaun fan så dette er perfekt for ham vil jeg tro. Hvordan har du laget ullen på sauen… jeg tenker på mønsteret..

 6. Hemligheten ligger verkligen i detaljerna, gud, vad du är duktig! Så talangfull!
  /Ina

 7. Verkligen hur fint som helst!! Min dotter älskar också fåret Shaun! Är också lite nyfiken på hur du gjort den fina pälsen på fåren :)
  //Maria

 8. Tack så mycket allihopa!

  Ni som undrar hur jag gjort pälsen: Jag har använt en (väl rengjord) vitlökspress för att trycka ut sockerpasta med. Sedan har jag limmat på den med ätbart lim och tryckt lite på den med ett spetsigt verktyg (en kniv, tandpetare eller vad som helst) för att få till ull-looken.

 9. Önskar jag kunde vara lika bra på tårtor och bakverk som du är 😉

Comments are closed.