The Wind Waker cake

I går färdigställde jag denna tårta till ett par som älskar tv-spel. Ett av favoritspelen är Zelda, The Wind Waker, som fick sätta prägel på bröllopstårtan.

Brudparet hade med en bild på en tårta de gillade (gjord av little Cherry cake company), som jag gjorde min egen version av. Efter ett evigt googlande fick jag tillslut kläm på några figurer som finns med i spelet. Så här blev resultatet:

P1100869

En helt galen tårta, med en oerhört o-fager trädgubbe längst upp.. =)

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallonmousse, hallon och vit chokladmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sockerpasta, allt enligt brudparets önskemål.

P1100893

Översta tårtan består av trädgubben, som man inte vill stöta på i en mörk gränd.. Honnom har jag gjort redigt knotig och fårad. Har använt en kniv för att rispa in fårorna och pulverfärger för att förstärka träkänslan.

P1100887

Mittenvåningen är i sten och pryds av en trollstav (tror jag iaf att det är) och en trekantig symbol för spelet (syns på bild längre ned).

P1100880

Nedersta våningen består av himmel, och tårtbrickan agerar hav. En båt som huvudpersonen åker runt i gungar fram i de höga vågorna. Bilderna som jag hittade på spelet gav ett handritat intryck. Lite kantiga och skissade, vilket jag försökte fånga i mina figurer delvis med hjälp av att skissa på dem med ätbar tusch.

zelda2 (1)

En fiskmås sitter på en sten i vattnet och spanar på den märkliga fiskmannen nedanför. Han känner sig lite väl Svensson i förhållande till de övriga figurerna i gänget, det kan ligga något i det..

P1100871

Summa summarum, en mycket rolig tårta att göra! Har man inte spelat spelet ser den helt galen ut, men jag hoppas att ni tv-spelsfantaster känner igen några av profilerna.

Hoppas ni fick en underbar bröllopsdag!!

7 thoughts on “The Wind Waker cake

  1. Tårtan uppskattades verkligen av både oss (brudparet) och gästerna. Tårtan var så otroligt snygg och detaljerna var underbara. Kamerablixtarna bländade ordentligt när vi körde fram tårtan.

  2. Ett av mina absoluta favorit tv-spel någonsin! Rekommenderar dig varmt att prova spelen ifall du någonsin har tid (mellan tårtbakningarna). Otroligt vacker tårta!

  3. Såklart superhäftig! Men jag undrar över en sak, hur går det till när dina tårtor ska ätas? Hur skärs en bit ur denna tårta? Äts dekorationen upp? Ja, hur går det till helt enkelt? :)

  4. För snygg för att ätas! Skulle haft den i en frysmonter för all framtid.

Comments are closed.