Tårtköket del 5

Äntligen är det dags för finalen av den rafflande tårtköksserien! Efter lite påtryckningar från er läsare har jag slutligen tagit tag i saken..

Jag ger er, tårtköket:

Först och främst, det stora härliga bakbordet med virrvarr-skiva. Det är så skönt att kunna kavla ut marsipan och sockerpasta helt utan platsbrist.

Under bakbordet finns det ett skåp med plats för förvaring, samt öppna hyllor för kokböcker och små lådor.

Över bakbordet har jag två hyllor. På den ena har jag mina modelleringsverktyg, penslar och knivar lätt tillgängliga…

…och på den andra står strössel och sockerkulor i regnbågens alla färger uppradade i små glasburkar.

Längs ena väggen finns spis/ugn och köksskåp/lådor. Alla köksskåp och vitvaror har jag fått tag i på blocket. Jättefina och funktionella grejer och ett billigt och miljövänligt alternativ till att köpa allting nytt. Bänkskivorna och bakbordsskivan är däremot nyproducerade.

Min älskade KitchenAid.

Längs den andra väggen finns diskbänk, diskmaskin och kyl/frys. Allt inhandlat på blocket.

Ovanför diskbänken har jag öppen förvaring för bunkar och sådant som används flitigt. Hyllorna är kanon, samlar inte damm och kan i princip fungera som diskställ.

Ovanför kylen står två lådor, förvaring får man inte för mycket av.

Förutom detta som jag fångat på bild så finns det ett tvättställ för handtvätt i ett hörn i rummet, samt ett antal torky-dispensers runt om i köket för att torka händerna på.

Jag trivs SÅ bra i mitt tårtkök, känns så lyxigt att få ha ett eget utrymme avsett för min passion!

Det är en hel del regler kring detta med livsmedelsanläggningar. Jag har fått många mail från läsare som vill ha hjälp och tips för sina egna tårtkök/bagerier. Jag vågar inte fungera som någon konsulent för dessa frågor då det är så viktigt att det blir rätt. Mitt enda tips är att kontakta miljö och hälsoskyddskontoret i din kommun, så får de hänvisa dig vidare. Jag önskar alla stort lycka till som själva är i tårtköksprocessen, och ge inte upp trots att det är krångligt ibland! Hoppas ni också får chansen att arbeta med er passion!

33 thoughts on “Tårtköket del 5

 1. WOW, Johanna vad fint du har fått det på bloggen och vilket fint och färgglatt kök du har fixat! 😀 Tror minsann du ska få lite bilder av mig till väggen…

  😉 /Mr. Fågel & 27 Design Work. Kram kram sötis!

  • Tack fina du! Det låter inte dumt alls, Mr. fågel-bilder tas emot med öppna armar och tacksamhet!! =)

 2. ÅH, vad fint! Som jag har väntat (förlåt för tjatet ;))
  Nu blir jag så inspirerad att starta igång mitt också! Fast det får nog dröja några år. Ska gå PME kursen i höst! Har du gått några tårtkurser eller är du helt självlärd?

  • Lite tjat behöver man ibland för att få tummen ur.. 😉

   Har inte gått någon kurs än, men drömmer om att få göra det nån dag! Hoppas PME kursen är bra!

 3. Så himla fint!! 😀

  1 fråga :)
  Hur många tårtor gör du i genomsnitt/månad?

  • Tack! Hm..Det blir väl ungefär upp till två beställningar i veckan. Mer än så hinner jag inte med då jag inte jobbar heltid m detta.

 4. Pingback: Inspireramera.se » Bröllopsbakverken

 5. Hejsan!
  Så idag att du hade bytt blogg. Jag har kommenterat på din gamla blogg.
  Har du möjlighet att läsa min fråga som jag skrev där och ge mig ett svar.
  Skulle vara super tacksam om du kunde det.

  Gillar verkligen denna nya bloggen.

  Kram Sessan

 6. Hej! Du gör så grymt snygga tårtor. Jag har en liten fundering angående överdraget på tårtorna. Vilka ingredienser använder du?

  • Hej Petra! För det mesta använder jag kavlingsmarsipan, ibland uppblandat med lite sockerpasta. Detta köper jag på webbutiker som säljer tårtprodukter.

 7. Ohh himmel vilket fint kök, som hämtat ur ett dockhus !!
  I love it !!!

  (o)tur man är sambo annars hade mitt hem varit översvämmat av rosa och lila puttenutt saker 😉

  • Jasså han gillar inte det? :-) du får väl smyga in lite puttinutt nu och då så kanske han inte märker..

  • Hej! Jag har bara gjort det en gång och då använde jag en blompinne och gjorde avtryck på tårtan med. Först pressade jag den diagonalt åt ena hållet och sedan åt andra. Såhär i efterhand vet jag att det finns utstickare med rutmönster som är avsedda för detta. Kolla på kakburken.se, strosselannat.se eller tartdecor.se där kan det nog finnas.

 8. Guuud vilket underbart kök!!! Älskar alla färger ! vad härligt att ha ett kök för bara tårtbakning när man verkligen brinner för de. 😀

 9. Jag har fått så mycket inspiration av dina tårtor och ditt tårtkök är bara WOW! Den dagen jag har fått mer kunskap och erfarenhet vill jag också ha ett eget litet tårtkök som man kan röja runt i! 😀

  • Kul att du inspireras! Då håller jag tummarna för ditt framtida tårtkök!

Comments are closed.