Tårtdekorationsset från IKEA

Var på IKEA i helgen och sprang på det här tårtdekorationssetet, till min stora glädje. Det innehöll en sprits med 5 tyllar (som jag ska efterskänka till någon spritslös individ), en dekorationskam som man använder till att göra mönster i grädden med när man gör gräddtårtor samt det mest intressanta av allt: en sorts såg som man delar tårtbotten med. En sådan har jag varit nyfiken på ett tag nu eftersom det kan vara lite klurigt att dela en tårtbotten i jämna delar när man använder en vanlig kniv.

Den här sågen består av en stålbåge och en stålvajer som man flyttar upp och ned på en graderingsskala. Jag har inte testat den ännu, men lovar att återkomma med recension när jag använt den. Har en tårta att styra upp i helgen, så då får ni se.

17 thoughts on “Tårtdekorationsset från IKEA

 1. Men perfa – på IKEA! (Attans att jag missade dig/er om du var på det IKEA som ligger här i närheten! :) Jag satt faktiskt just och funderade på att gå in på Kakburken och beställa spritsgrejer, är det de du har?

 2. hej!
  Din blogg är ju för underbar, vill bara stå och baka tårtor hela tiden!
  I helgen hadejag tänkt baka en tårta, undrar om du har nå recept på tårtbotten? gärna den där röda(som jag ej kommer ihåg vad heter) Vill ha en så luftig tårtbotten som möjligt. är den luftig eller mera hård?!
  Kram på dig

 3. Hallå! Ville bara säga hej och att jag blir supersugen på att baka!! Måste köpa tårtkutet. Tack för tipset. // Janni

 4. Vilket Ikea har du köpt det på? Har kikat lite på hemsidan men inte hittat nåt…!

 5. Jag har samma set från ikea och har klurat på hur man egentligen skall använda “sågen” så tack för det!

 6. Åh… Det är ju suveränt! Ett sådant set vill jag också ha! Ska baskemig köpa ett sådant, nästa gång jag är på ikea…

  Tack för tipset! :)

 7. Hemma på landet: Tack för uppmuntran! =)

  Bloggfia: Ja det var i Sundsvall! Vi hade inte en tanke på att höra om du var där..inte så konstigt kanske när jag tänker efter, haha! Jag har köpt spritsgrejer på kakburken, ja. Det kan jag verkligen rekommendera! Har en wiltonsprits med ett tyll-kit till. Jättebra kvalitet. Är så less på spritspåsar som spricker, har nog haft sönder tre stycken iaf. Så det är en bra investering!

  Anonym: Hej! Kul att du gillar bloggen! =)
  Den röda tårtbotten…? Undrar om du menar den chokladbotten jag gjorde, “devilscake”? Vill du ha en luftig botten så skulle jag inte tipsa om den, då den var väldigt bastant och tung i sin konsistens. Det finns recept på en jätteluftig och fin tårtbotten under kategorinrecept här i bloggen. Vill du ha med chokladsmak är det bara att du blandar i några matskedar kakao, så blir det en luftig chokladbotten. Lycka till med tårtbaket!!

  Janni: Kul att du blir baksugen, det gillas! =)

  Sara: Jag hittade det i Sundsvall. Tror att det var en sån där vara man inte kan beställa på nätet utan bara köpa på en ikeabutik. Pröva att söka på “drömmar”, tror det hette så.

  Hägglunds: Inte nu längre, spritsen är din! =)

  Alex: Ska försöka klura ut det till helgen, hoppas det funkar bra! =)

  Bullen: Gör så, baskemig! =)

  Äktenskapstyckaren: Exakt! Haha! Det återstår att se…

 8. YES!!! TACK! =) min gick nämligen sönder sist vi skulle använda den.. efter lång och trogen tjänst fick jag begrava den till slut. Ser fram emot att börja slita på en ny! jag som spritsar så ofta! =)
  TACK än en gång! =)

 9. Jag hade en sån tårtskärare men jag gillade den inte alls! Tycker det var supersvårt att använda den, man vill ju hålla på båda sidorna i den när man skär, OCH i tårtan, så man behöver tre händer… men du kanske kommer på nåt fiffigt så jag får köpa en igen, för idén är ju smart :)

 10. Har det där setet med, men fattar inte alls hur man ska “såga” isär tårtan. Kanske var fel på botten jag testade på 😉

 11. vad glad jag blev först av att läsa att ikea hade ett sånt set med en tårtsåg. dock så var det inte en sån såg jag var ute efter :(
  jag gick livsmedel-bageri i skolan, och då hade vi en superbra såg som delade tårtbottnarna i tre delar på en gång, det var alltså flera blad på den sågen, och den var dessutom väldigt stabil. jag får leta vidare efter en sån 😉

  har sparat din blogg på favoriter och kommer absolut gå in på den igen, du är superduktig! jag ska testa på att göra den där marsipankaninen någon gång, den var riktigt söt :)

 12. Hade en sån “såg” oxå. Hade letat länge men tyvärr överlevde den inte mer än fem sex tårtor innan tråden gick av. Jag höll mitt uppe på efter jag kommit igenom ytterkanten och lutade den en yttepytte smula så den sågade sig igenom tårtan, då får man ju med båda ändarna. typ. :)

  • Hej Frida! Jo den höll inte länge den där. Har en ny variant med riktiga sågblad nu som är fantastisk! Köpt på bakers.nu

Comments are closed.