Tårta till pappa

Min fina pappa fyllde 60 år häromdagen, vilket firades med, bland annat, den här tårtan.

Vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, passionsfruktsmousse, och hallon. Tårtan är täckt med marsipan och dekorationer gjorda av sockerpasta.

Pappa sitter på en filt i gräset vid sommarstugan och kopplar av med en kopp kaffe, något jag vet att han älskar att göra.

Termosen är uppkorkad och en bit tårta ligger redo att inmundigas.

Spaden har han ställt åt sidan och arbetsstövlarna har han tagit av sig…

…så tårna får flaxa fritt.

Grattis igen pappa, du är bäst!

23 thoughts on “Tårta till pappa

 1. du är grym i sockerpasta. hur gör du så små detaljer? Helt galet. Och alla färgerna. Du borde bli konstnär!

 2. Så härlig tårta igen! Man blir på riktigt gott humör att se den. Det blev säkert din pappa också! :)

 3. Vilka fina tårtor du gör! Alltid lika kul att se vad du hittar på. Minitårtan är ju helt underbart söt! :)

 4. Grattis Nisse! Tårtan är perfect, as usual. Hur du får till dina kanter så jämna alltså… Å jag är förresten fortf rackarns sugen på att haka på dig där i september, men jag kanske måste avvakta med att lämna besked tills bebben har kommit osv… :)
  Kram!
  Sofia

 5. Jättefin!
  Min sambo tittade mig över axeln och skrattade till. “Det känns som lite tårta på tårta detdär”, klämde han ur sig! *hihi*

 6. oj hjälp vad du är duktig asså! Helt otroligt. Har bara en fråga blir du alldrig läss på att göra tårtor? Ta tar ju ganska lång tid att baka en. Du är helt fantastiskt duktig!! :)

 7. Hej! Vilken fantastiskt fin blogg du har! Jag har precis bakat mina två första tårtor och har varit inne här många gånger de senaste veckorna och hittat både bra tips, recept och massor av inspiration. Stort tack! Du är så otroligt duktig! Har även provat dina marshmallowklubbor som verkligen gick hem bland barnen, självklart har jag länkat tillbaka till dig! /Maria

 8. Du gör så otroliga tårtor. Jag fattar inte vilket tålamod du har, alla detaljer osv. Jag skulle nog inte vilja skära sönder den…

 9. Alltså jag kan inte med ord beskriva hur otroligt imponerad jag blir av dina tårtor. Du är ju helt enastående!!! herregud!

 10. Hit går man för att bara vila ögonen på allt fint. Jag är ingen tårtälskare men hantverket och alla detaljer är fantastiska! Önskar verkligen all lycka i företagandet!
  Kram Emma Hektor

 11. Hej,

  Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på “Matbloggstoppen”.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se – http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

  Med vänliga hälsningar,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

 12. Hej!
  Vad hade du för utstickare för siffrorna? Ser ut att ha samma stil som resterande men har aldrig sett en utstickare/linjal för dessa.

  Riktigt snygg tårta med, som alltid! 😀

Comments are closed.