Tårta till ögonkliniken

Andreas har precis avslutat ett vikariat på ögonkliniken i Umeå. Självklart ville han bjuda kollegerna på tårta sin sista arbetsdag. Jag gjorde tre olika tårtor och här är en av dem.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med rårörda hallon, hallongrädde och vaniljkräm. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i sockerpasta och flowerpaste.

Uppe på tårtan sitter Andreas med en klassisk syn-tavla. Om man har god syn ser man texten ända ner till det finstilta: “Tack för den här tiden, vi ses!”

Tårtan är kantad med ögon. Blåa, bruna och gröna sådana. Stirrigt värre!

Kameran dog efter ca fyra foton på den här tårtan, så vi får se om jag hittar nån mobilbild som är publicerbar på de andra tårtorna.

Nu blir det föräldraledighet för maken, och jobb för mig, spännande!

14 thoughts on “Tårta till ögonkliniken

  1. Oj, den var häftig med ögonen runt kanten. :) Och jättefin annars också, förstås! Lycka till med din nya vardag!

  2. Superfint! :) Jag pratade om dig i veckan med en av mina kolleger på den skola jag gör min praktik på, här i Norrköping. Berättade om hur fina tårtor du gör och hur kreativ jag tycker att du är! :) Ha det bra!

  3. Helt makalöst talangfull är du! Det syns att du är passionerad i ditt skapande, underbart!

  4. Kul med ett till inlägg! Superfin tårta (förstås…). va spännande med jobb för dig och kul för Andreas som får vara hemma! Jag är seriöst väldigt sugen att komma upp och hälsa på, studiebesök liksom, i din tårtverkstad… Får se om det blir någon Umeå-tur framöver! Behöver mer tips om hur jag ska få marsipanen slät nertill när jag har grädde under… Kram!

  5. Jag blev så glad när jag hittade din sida ! Så fantastiska fina tårtor du kan göra och tack för alla tipsen du lär ut ! // Caroline.E

  6. Wow! Tror inte ögonkliniken är så bortskämda på tårtfronten, den måste ha gjort succé! Själv hade jag gärna sett en sån pseudoisokromatisk tavla (som testar färgblindhet) som tårta!!
    Lycka till på jobbet och hoppas Andreas får njuta av föräldraledigheten!

  7. Hej Johanna! Jag är lite sen av mig kanske, men jag måste bara få säga att tårtorna till Ögonkliniken ju inte bara var fantastiskt snygga – utan också supergoda! Tackar! :) / Sara F från Andreas jobb

Comments are closed.