Tårta till en 18-åring

Magdalena fyllde 18 år igår och beställde en tårta av mig till sitt firande. Hon var ganska öppen för förslag angående tårtans utseende, men berättade att hon gillar stora rosa blommor. Vi kom fram till att göra tårtan mer snygg än gullig (som det lätt kan bli med rosa blommor) och resultatet blev kanon tycker jag. Det var en mycket nöjd 18-åring som kom och hämtade tårtan, vilket är den bästa komplimangen man kan få!

P1110589

Tvåvåningstårta bestående av vaniljbottnar fyllda med rårörda hallon, hallongrädde och vaniljkräm. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

P1110594

Uppe på toppen tronar en stooor rosa blomma gjord i fowerpaste.

P1110599

Bottenvåningen är dekorerad med ett sicksackmönster i grått. Har en utstickare, köpt på etsy, som jag använde till min hjälp. Jag valde att hålla tårtan enkel med endast dessa två inslag (sicksack-mönstret och blomman). Ofta dras man till att addera mer och mer dekorationer, när man egentligen bara borde stanna och ge dekoren utrymme att tala. Lite Ernst-varning på den meningen, haha (det bjuder jag på -jag älskar ju Ernst)!

P1110603Texten “Magdalena 18” placerade jag lite diskret i bakgrunden. Den syns i vissa vinklar, och inte i andra, även det ett medvetet drag.

Hoppas du fick en kanondag Magdalena!