Tårta med SugarVeil

P1100194

Den här lilla tårtan är dekorerad med en mycket tunn, skir och ätbar spets som kallas SugarVeil. Det är första gången jag testar SugarVeil men definitivt inte sista. Är helt faschinerad av den vackra spetsen!

sugarveil

Jag täckte först tårtan med ett ljusrosa lock för att framhäva spetsen lite extra, sedan fäste jag den mjuka spetsen runt tårtan. Blomman är gjord i en blandning mellan sockerpasta och gumpaste. Det lilla tårtfatet har jag köpt på Lagerhouse.

sugarveil1

Ovan till vänster ser ni silikonmattan (“Rose Mantilla”) som är fylld med en särskild typ av icing, SugarVeil Confectioery Icing. Jag har köpt både matta och icing på Kakburken. Det finns flera olika varianter på mattor med olika mönster. Till höger ser ni den färdiga spetsen som lossnade utan problem från mattan.

Den enda nackdelen med SugarVeil är väl att det är ganska dyrt. Men jag är in love, och ångrar inte en sekund att jag köpte det. :-)

 

5 thoughts on “Tårta med SugarVeil

  1. Blev ju så otroligt snyggt!! Verkligen häftigt. Tyvärr bakar jag nog för sällan för att unna mig en sån däringa… Stelnar den snabbt eller förblir den mjuk/formbar?
    Kram!

  2. Helt sjukt dyrt! Var inne på hemsidan och kollade, 750 spänn! Hallå, folk svälter där ute!

  3. Oj, det där blev ju riktigt fint. Tänk att få en sådan tårta, fast man hade ju knappt vågat skära i den… :)

Comments are closed.