Tårta med spök-kör

Vanessa hyser i nuläget en lite skräckblandad förtjusning inför fenomenet spöken. Hon önskade sig därför en spöktårta till sin födelsedag, måhända i terapisyfte. Jag gjorde en lite snällare variant av spök-tårta, för att inte orsaka men hos barnet. =)

Tyckte det var kul att använda den helt klassiska, lite naiva spök-looken (med ett vitt lakan och svarta hål för ögon och mun) och sedan ge dem karaktär med hjälp av enkla accessoarer.

Jag ger er: Spök-kören!

Det är ett litet spretigt gäng men de delar kärleken till körsången.
Körledaren dirigerar så lakanen flaxar!

Fru Spök kommer aldrig försent till en körlektion. Hon har piffat till sig med tjusiga juveler. “Man vet ju aldrig, jag kanske blir “upptäckt”! Handväskan har hon i säkert förvar vid sin sida.

Vilda spöket lever rövare till vardags, hans lakan måste därför lappas och lagas flera gånger innan han växt ur dem.

Herr spök. En reslig karl med slips och bröstficka. Det är bra att han är med i kören, för han behöver lära sig att släppa loss lite mer..

Fransosen “monsieur Speuk”, alltid med baskern på sniskan och en baguette i högsta hugg.

Minispöket är egentligen för liten för att vara med, men får hänga med morsan som leder kören.

Här har ni ett spöke som (till skillnad från de andra) inte lever under parollen “Åh vad förlösande det är att träffas och sjunga i stämmor tillsammans” …vilket  man kan utläsa ur hörlurarna och det faktum att han inte ens öppnar munnen..

De repar nu låten “Buuuuu, buuuuu, strålande buuuu” inför julkonserten.

Grattis Vanessa, hoppas du fick ett härligt kalas!

29 thoughts on “Tårta med spök-kör

 1. ÄLSKAR att du har “en historia” bakom dina tårtor! De är så himla detaljerade och fina så jag vet inte vad! Jag blir otroligt inspirerad! CUDOS!

 2. håller med Lisa här ovanför! helt fantastiskt att du ger dina kreationer så mycket liv! det finns så många anledningar till att älska den här bloggen!

 3. Roligaste spökhistorien ever. Åh vad jag skrattat! Himla rolig tårta!! Fransosen “monsieur Speuk” fick mig att ligga dubbelvikt!

 4. Jag känner att jag vill kommentera kommentatörerna: TACK för att ni peppar min syrra! Ni skriver så mycket fint, jag blir alldeles rörd! Fortsätt vetja, så blir det mycket roligare för vår tårtguru att blogga!

 5. Asså HJÄÄÄÄLP va grym du är.. Overkligt bra!!! Tappar andan varje gång jag ser en nyskapad tårta.. Alla detaljer.. Du är så sjukt kreativ!!! Fortsätt så!!!
  Och sen är tårtorna dessutom fantastiskt goda (smakade på Adams tårta i helgen)
  /Victoria Öhman

 6. Åhh!!! Du är bara för duktig!!! Det är så mysigt att titta in på din blogg emellanåt! Man blir glad ända ner i lilltårna!!! :)

 7. Vilka underbara tårtor du gör. Skulle du inte kunna visa hur du gör dessa underbara tårtor steg för steg. Det skulle vara så roligt att prova på.

  Maria

 8. Fantastiskt imponerande och charmerande, som alltid. Och inspirerande. Ville bara säga det!

 9. Hej Johanna, jag och min kollega undrar bara om spökena är helt solida eller är det en tunn bit du lagt på nåt… Eller ja, hur har du gjort dom? :)

Comments are closed.