Tårta med solrosor

Här är bilder på tårtan jag gjorde igår. Det är en födelsedagstårta till en som älskar solrosor. Tårtan skiljer sig en del från min vanliga stil men det är kul att få testa på nåt nytt ibland!

Tårtan är fylld som en klassisk prinsesstårta med hemlagad vaniljkräm (ni ska få receptet på den imorgon) och täckt med kavlingsmarsipan. Solrosorna är gjorda i sockerpasta och målade med gelefärger.

Har ingen solros-utstickare så jag fick skära ut och pussla ihop efter bästa förmåga. Då slog det mig att jag typ aldrig har sett solrosor live! Får ta och leta upp nån i sommar.

18 thoughts on “Tårta med solrosor

 1. Jag undrar bara hur du gör för att fästa saker på sidan av tårtorna?
  Som den du gjorde till Clara med små kläder runt.
  Har du ätbart lim eller vatten?

 2. Tack ska ni ha!!

  Linn: Jag är självlärd, mycket via internet där man klan hitta bra tips och tricks och få ideer.

  Anonym: Jag brukar använda mig av ätbart lim eller vanlig kristyr. Vatten går också bra för det mesta om inte det man ska fästa är för tungt.

  Noisemaker: Coola! =) Vem vet, jag kanske nischar om mig..

 3. Hej! Jättefina tårtor du gör! Jag undrar om man kan förbereda figurerna på en tårta (typ kvällen innan) och hur man i så fall ska förvara dom? //Karina

 4. Tårtorna är som vackra konstverk. Säljer du också tårta om man skulle beställa.

 5. Anonym1: Tack! Ja figurerna kan du förbereda flera dagar i förväg. Förvara dem i rumstemperatur, mörkt och torrt.

  Anonym2: Tack så mycket! Beställning går bra att diskutera via mail.

 6. åh, vad är det för färg du har använt till det gula och bruna på blommorna? gelefärg fattade jag, men vad heter själva färgerna? :)

 7. Hej. Tokigt rolig sida, har fått baknille själv och skall snart sluta på mitt jobb och skall göra en jätte tårta med just solrosor. Undrar bara är sockerpastan du gör vit och du målade dem med gelefärg därefter? (även den bruna)

  Tack för inspirationen.

 8. Evelinamarina: Ja, gelefärg eller pastafärg var det, minns inte exakt vad kulörerna hette tyvärr..

  Anders T: Tack! Faktum är att jag gör lite dubbelarbete ibland.. blombladen var redan infärgat gula, mitten på blommorna infärgat bruna och bladen infärgat gröna. Men för att få till lite nyanser i färgerna och få lite glans så målade jag även på dem. Lycka till med din tårta!

 9. Tusen tack, låter vettigare som du säger att färga in det redan från början och för att det skall se lite finare ut måla också. Använder du samma när du färgar sockerpastan?

  Sedan undrar jag om du har ett enkelt recpet på Marsipan eller köper du all färdig? Tårtan kommer att bli rätt stor och blir nog lite dyrt att köpa färdig :D.

  Du skrev om Näthat och att du inte fått det, måste säga att det är verkligen rätt att du inte har fått det, allt är fantastiskt.

 10. Hur får du marsipanen så platt och perfekt? 😀 har försökt själv men det blir alltid små “veck” och den blir “skrynklig” om du fattar vad jag menar? :) skulle bli JÄTTEGLAD för svar för min syster fyller år på måndag och tänkte baka en tårta till henne! kram

Comments are closed.