Tårta med racerbil

Min systerson Julian fyller 4 år idag. Han ÄLSKAR bilar i alla former, och i synnerhet sådana från filmen “Bilar”. Så på sitt kalas fick han bjuda på denna racertårta.

Biltårta, cars 2 tårta, cars 2 cake, francesco bernoulli

Tårtan är fylld med chokladmousse och hallongrädde, spacklad med chokladgrädde och täckt med marsipan. Barnen åt upp hela tårtan och älskade den, enligt Julians mor.

Biltårta, cars 2 tårta, cars 2 cake, francesco bernoulli

Bilen, som är inspirerad av figuren Francesco Bernoulli, står på en pepitarutig platta som symboliserar den klassiska rallyflaggan.

Biltårta, cars 2 tårta, cars 2 cake, francesco bernoulli

Lite fler detaljer från tårtan.

Stort grattis älskade Julian!!

/moster

6 thoughts on “Tårta med racerbil

 1. Tusen Tack för en underbart god och snygg 4-årstårta. En nöjd, blyg prins njöt av att få bjuda sina kompisar på en så häftig tårta! Kram E

 2. Guud sån himla fin tårta. Otroligt proffsig! Jag skulle jättegärna försöka göra en likadan till en arbetskompis pojke. Vet inte om du vill svara men kan du ge några tips att tänka på? Hur sjutton fick du till den svart-vit rutiga rallyplattan t.ex.? Mycket bra gjort iaf!

  • Tack Petra! =)
   Svårt att ge tips på hur man får till den där.. Men den svartvitrutiga plattan har jag fått till genom att använda en fyrkantig utstickare som jag stuckit ut små fyrkanter med i svart och vitt. Sedan har jag limmat fast dem på en vit botten.

 3. Otroligt snygg tårta!
  Min son skulle bli SÅ glad för den :)
  Jag blir nyfiken på hur du får till så snygga bokstäver och siffror. Har du några tips som du delar med dig utav?

 4. Hej jag skulle verkligen behöva lite hjälp, jag tänkte göra en sådan tårta med marsipan. Undrar om du köpte färdigblandad marsipan och så fall vart hittar jag den färgen??

Comments are closed.