Tårta med Piggley Winks & co

Lilla Adam älskar barnprogrammet “Piggley Winks äventyr”, så när han fyllde 2 år fick jag förmånen att tillverka en Piggley Winks-tårta till honom. Den här tårtan var riktigt rolig att göra, figurerna i sig var så charmiga så inspirationen flöt på fint.

Här har ni gänget!

Tårtan består av chokladbottnar, fyllda med chockladmousse och hallonmousse, spacklade med chokladsmörkräm och  täckt med Marsipan. Figurerna är gjorda av en blandning mellan sockerpasta och flowerpaste. Höstackens centrum är gjord av Rice Krispies treat.

Självaste Piggley, iklädd stövlar, hemstickad tröja och med grepen i högsta hugg. Undrar vad han haft den till?

Förmodligen har han hjälpt sina kompisar att gömma sig i höstacken. Här sticker ankan Dannan upp.

Och Tjuren Ferny ryms visst också i hö´t.

Bra gjort hörni, det är nog ingen som anar något..

28 thoughts on “Tårta med Piggley Winks & co

 1. Jag har följt din blog några månader nu och älskar hur obegripligt detaljerad du är! Sedan är det kul eftersom jag aldrig känner igen någon av barnfigurerna! Det får mig att känna mig gammal (utan koll på barnkultur) alternativt ung (som inte har några barn).

 2. nd .gggggghhhdhdhhdh˛˛∂ .dddd11

  zzzzzzzzzwwwd4 +44 d
  d4 D4D4D4EDD49TASPI

  = TACK & Kram // Adam,

 3. Bäst i test! Jag vill se fler och fler av dina skapelser. Skynda dig Johanna, det är bara att jobba på;) /R.

 4. Och om föräldrarna till den lille 2 åringen ska lämna några ord på vägen så blir det bara helt sonika… Du är så löjligt fantastisk Johanna!!
  Och som jag skrev i sms´t, det var helt galet roligt att komma hem och visa tårtan för Adam som blev eld & lågor över sin tårta :)

  Än en gång, Tack & Kram!!

 5. Du har lyckats igen!! :) Du har verkligen fått till det, figurerna är superlika. Helt amazing Johanna!
  Själv har jag misslyckats igen… med en (halv) sats SP. Vet verkligen inte vad jag gör för fel!! “Degen” vill liksom inte binda ihop sig, utan blir bara smulor, liksom. Kanske måste köpa nytt kokosfett…?
  Ja ja, alltid kul att få inspiration av dig i alla fall! :)
  Kram

 6. Verkligen ÄÄääälskar din blogg :)
  undrar om du kan lägga upp eller maila mig recepten på mousserna o chokladsmörkrämen?
  chokladbottnarna i tårta funkar de tycker du om man gör som uppvispad kladdkaka?

 7. Mycket vackert som vanligt! Men hur i hela friden bär du dig åt för att få till trämönstret? Målar du eller ristar du in det ? Och använder du handskar när du arbetar, ser aldrig några fingeravtryck på tårtorna?

 8. Du är fantastiskt duktig! alltid en glädje att se dina nya skapelser.

  hälsningar
  Louise

 9. Superfint allt du gör. Man blir klart inspirerad! Hur har du lärt dig allt? De vore kul med ett inlägg om hur allt tog fart.
  Jeep up the good work!
  Johanna

 10. Va otroligt duktig du är! De är de finaste tårtor jag sett! Önskar du bodde närmare så jag kunde få beställa av dig :)

 11. Jag är nå grymt imponerad över dina värk, har kollat igenom varenda en nu! Du besitter en otrolig talang och har inspirerat mig nå enormt, Tack! :)

 12. Har läst din blogg ganska länge, Och varje gång jag ska göra en tårta kikar jag in här för lite inspiration! Du är verkligen jätteduktig, speciellt på detaljer och att få alla ytor och delar jämna och symmetriska! otroligt proffsiga tårtor :)

 13. Hurra för er och er fina respons! Man blir lika glad varje gång! =)

  Bloggfia: Näe vad nedrigt!! Ett riktigt mysterium det där, prova med nytt kokosfett, kan inte komma på nåt annat.

  Anonym: Är inte så superflitig på att lägga upp recept, men googla på det du är ute efter så hittar du det mesta, finns supermycket bakbloggar som är bättre på receptbiten än jag. =) Lycka till!

  Matilda: Jag får inspiration från filmer, internet, barn, vardagen, allt! =)

  Cecilia: Här har jag använt mig av en trämönstrad plastmatta (finns att köpa på kakburken.se) som ger ett trätryck. Men det går att rista för hand också, det gjorde jag innan jag skaffade mattan, och fortfarande när jag vill ha nåt mindre föremål trämönstrat. Jag brukar inte använda handskar när jag modellerar, svårt att få till känslan då. Men jag är noga med att stryka över figurerna så fingeravtryck försvinner. Kul att du noterade det! =)

Comments are closed.