Tårta med ost och vin

Theresa och Jörgen träffades den 22:a december över en flaska rött och en ostbricka. Kärlek uppstod och nu firar de ett år tillsammans!
Therese ville uppvakta Jörgen med en romantisk tårta som påminner om deras första dejt, och beställde en sådan av mig.

P1120571

Så jag slängde ihop den här! 😉 En tårta i form av en trälåda med en vinflaska i, samt lite olika ostar och vindruvor. Tårtan består av vaniljbottnar som är fyllda med hallonmousse, chokladmousse och är spacklad med chokladkräm.

P1120576

Vinflaskan fick en etikett med Theresa och Jörgens silhuetter på i en romantisk omfamning. Flaskan är gjord i Rice Krispies treat täckt med sockerpasta.

ost

Lite olika typer av ostar ligger på tårtbrickan. Den stora gula osten har även den ett innandöme av Rice Krispies treat. Osten är effektmålad med pulverfärger. Sedan ligger det några bitar brieost på andra sidan, och babybell-ost i mitten. Kanske inte så “ostbrickigt”, men de har fin färg så de kvalade in! Alla ostar är gjorda i sockerpasta.

P1120531

Den här tårtan var en sann fröjd att göra, och jag tycker den blev kanonfin!
De verkade Theresa och Jörgen också tycka när de kom och hämtade den. =)

Hurra för kärleken, och tårta!

7 thoughts on “Tårta med ost och vin

  1. Hej Johanna!

    Vilken fantastisk blogg du har! Hittade hit häromdagen och har läst tillbaka ganska många sidor nu, är på 2012. :) Jag kanske kommer hitta något sådant men jag undrar om du har några supernybörjartips? Jag blir inspirerad att pröva själv, främst med modellering och så. Jag inser att det såklart är svårt och kräver mycket övning, men har du något tips med vad man kan börja att öva på, och som inte är alltför dyrt? (Förstår att du alldeles säkert har alla möjliga verktyg. :)) Hade jag bott i närheten hade jag investerat i en kurs eller två hos dig. :) Kram!

  2. Wow! Det här är nog den häftigaste tårtan jag sett! Du är ju helt otrolig!

  3. Vilka helt makalösa tårtor du skapar! Du är ju inte bara tårtmakare utan konstnär! Lycka till med ditt företag!

Comments are closed.