Synt-tårta

En kär vän flyttade från stan för ett tag sedan. Det minsta jag kunde göra till hans ära var att slänga ihop en synt-tårta. =) Jag är lite förtjust i gamla syntar med träinslag, så en sådan fick det bli!

Gick bananas på reglage och knappar utan minsta fackmässiga kunskap och det slutade som en analog-digital syntvariant..

Fick slänga en hel sats sockerpasta pga missfärgning. Sen skickade jag iväg karln att köpa mer florsocker och gjorde ett nytt försök, denna gången med större framgång. Sjukt rolig tårta att göra!

(Foto: Anders Malmström, den bortflyttade vännen)

5 thoughts on “Synt-tårta

 1. Å måste bara kommentera denna häftiga och verkligen fina tårta! Jag fick denna länk från syrran din (E), hennes blogg följer jag ju… Roligt att du gör tårtor! Du skulle kunna starta eget, men det kanske du redan gjort?

  Synd att jag bor mer än 100 mil ifrån annars kunde jag beställa en :) Fast å andra sidan älskar jag verkligen marsipan så kan nog inte motstå en äkta marsipantårta till min födelsedag =)

  Hälsningar från Jenny Egbäck, Lund

 2. Hej Jenny! Kul att du har hittat hit! Tack så mycket för dina fina ord. =)

  Du hade mer än gärna fått beställa marsipantårta om du bodde närmre, jag älskar nämligen också marsipan!! 😉

  Ta hand om dig/er!

 3. Are you for real??? Så himla duktig du är!!
  Det jag undrar över allra mest är ju hur du lyckades ge den sånna där klassiska skiftningar i “träet”? Så lycklig över att hittat denna blogg 😀

 4. Craxyknas: Tack så hemskt mycket! =) Skiftningarna i träet fick jag till genom att blanda brun färg i vit sockerpasta, och sedan inte blanda in färgen helt. Då blir det ett strimmigt resultat. Kul att du hittat hit!

 5. asså va? helt vansinnigt sjukt förskräckligt bra!!!!! man tror liksom att den är riktig.. :O å träet verkligen skiftar färg! ASCOOLT!

Comments are closed.