Svägerskans blomster

Min fina svägerska Jennifer gifte sig med sin Henrik i sommar, vilken lycka!

Eftersom bröllopet låg en 7-timmars bilresa bort så hade jag inte möjlighet att göra en hel tårta åt brudparet. Däremot förberedde jag en massa tjusiga sockerblommor och handrullade sockerpärlor som jag tog med mig tillsammans med min tårtställning.

Jennifer och Henrik fick beställa vita, helt odekorerade, tårtor (från Günterska i Uppsala) i tre olika diametrar och sedan dekorerade och monterade jag dem på plats. Det gick fint det med!

P1110081

En toppbukett med blommor gjorda i gumpaste. Jag utgick ifrån bröllopets övriga dekor och färgskala när jag komponerade ihop färgerna i buketten. Rosor i champagne och vitt, pioner i gammelrosa och vita småblommor pudrade med gammelrosa pulverfärg.

P1110073

Så här blev helheten. Alltid nervöst att dekorera någon annans tårtor då man är van att jobba med sina egna. Men det gick jättebra, tårtorna var både fina och goda. De breda sidenbanden hade Jennifer köpt, de passade perfekt till blommorna!

jennPärlorna ligger sparsamt utströsslade runt blommorna. De rullade jag i gumpaste och pudrade med pärlemorskimrande pulverfärg.

De var en fröjd att få skåda brudparet (och deras fantastiska skattkista som Jennifer bär på) när de skar med ett svärd genom tårtan.

Grattis igen fina ni!

2 thoughts on “Svägerskans blomster

  1. Och åter tack för ditt bidrag till en fantastisk dag! Det blev så fint! Vi blev mer än nöjda!

Comments are closed.