Startar eget!

Nu är det spännande saker på gång mina vänner! Jag håller nämligen på att starta eget företag. Mitt tårtskapande skall utvecklas från hobby till yrke.

Tårtdekoration visade sig vara roligare än jag någonsin kunnat tänka mig. Min hjärna svämmar över av ideér på tårtor jag vill göra, kurser jag vill ge, kurser jag vill gå, stilar jag vill utveckla, smaker jag vill smaka, material jag vill prova osv. Jag drömmer om tårtor! Det är den bisarra sanningen.. =)

Det jag känt på sista tiden är att jag inte kan utveckla tårtskapandet på det sätt jag vill om det ska fortsätta att bara vara en hobby. Jag kan inte tacka ja till alla beställningar jag börjat få utan att gå över gränsen för vad som är tillåtet att tjäna på en hobbyverksamhet. Och jag vill göra rätt för mig, även om det är så svårt inom det här området så man bara vill skrika ibland.

Man får inte sälja tårtor utan att ha ett godkänt kök som är avsett enbart för detta syfte. Sitter man då, som jag, i en hyreslägenhet så ser ju tårtköksprognosen dyster ut.. Men, mina föräldrar låter mig bygga ett tårtkök i en del av deras hus, vilket möjliggör mitt företagande. Jag är så tacksam för mina föräldrar som stöttar mig till hundra procent. Jag är också så glad för Andreas som tror på mig mer än jag själv gör och peppar mig till att göra saker jag aldrig vågat tidigare.

Så ligger det till. Jag kommer hålla er informerade om hur det går med allt. Ni kommer få följa arbetet med köket och allt runtomkring här på bloggen.

För er som är intresserade att beställa inför 1 februari 2012 när jag planerar att vara igång med företaget så finns prislista och beställningsformulär längst upp till vänster här på bloggen.

/Johanna

Jag, utklädd till en (tvivelaktig) tårta på min möhippa.

46 thoughts on “Startar eget!

 1. Grattis och lycka till med allt =D du kommer fixa det galant med din talang! Kram sarah

 2. Åh så jag önskade jag bodde i Umeå då skulle vi beställa tårta både nu å då :) Stort Lyck till! Det kommer gå så väldigt bra, dina tårtor är de finaste jag sett!

 3. Haha, härligt!! Den där bilden… blir nästan lite starstruck när jag tänker på att jag var med när den togs! 😉
  Så häftigt alltså…. Verkligen ALL lycka till!!!
  Kram!
  “Bloggfia”…

 4. Synd bara att det är lite svårt att frakta tårtor hem till mej, annars skulle jag definitivt beställa en till din gudsons 7-årsdag! Men vi håller iaf alla tummar, tår och övriga fingrar för att det ska gå bra för dej! Men det är klart det gör, du rockar ju fett!

  Kraaaaam Victoria

 5. Om nån fixar detta så är det du Johanna! Vi fuskade lite med fyllningen på “tårtan” ser jag, ganska glest och eländigt upptill 😉

  Jag tror på dig och har alltid gjort! Lycka till!

 6. Nämen vad roligt! Häftigt att du satsar på en dröm sådär! Så som du verkar gå in i det kommer du ju lätt slå igenom även om branschen är tuff! Ska minnas dig när det är dags för mig att beställa bröllopstårta (lär ju ta ett bra tag med tanke på att jag är singel just nu men jag kan ju tänka tanken i varje fall hehe) LYCKA TILL MED ATT FÖLJA DIN DRÖM 😀

 7. Heja dig storasyster. Vi tror på dig allihop. Och vi gläds så över att du hittat ett forum där all din urballade kreativitet och begåvning får plats! Heja heja heja!

 8. Vad spännande! Det gör du helt rätt i :-) Jag håller också på att undersöka möjligheterna för att starta eget, förhandlar om lokalhyra osv. men jag bor i södraste skåne så vi lär inte konkurera – alltså kan vi peppa varandra istället. Så heja dig, det kommer gå galant!! :-)

 9. Woho! Vad kul!!! Jag älskar när en hobby övergår till att kunna bli någons levebröd! Grattis! 😀

  Ser fram emot att se kökbyggnationer och fix här på bloggen. Grattis igen!

 10. Härligt att höra! Såg din sida med priser och beställning häromdan och gissade vart det skulle bära hän!

  Jag har också tagit steget fullt ut och kommer att satsa på mitt företag på heltid från början av februari, har dock drivit det “på riktigt” sedan årsskiftet med godkänt kök, moms, skatter, bokföring och hela konkarongen fast nu kommer jag att kunna agna all min tid åt tårtor och mat i stället för att jobba på två ställen..

  Jättelycka till! Ska bli spännande att följa din resa! Hojta gärna om det är något du undrar över då jag redan har gått igenom hela processen. Hjälper gärna till med tips och råd!

 11. Så roligt! Vi känner inte varann, men när någon tar steget och satsar är det värt att uppmärksamma! Ska bli spännande att följa din resa och se vad som ligger framför!
  Välsignelser i massor över dig, din familj och ditt företag!

 12. Åh så roligt! Jättegrattis till beslutet! Skall bli spännande att följa med processen också. Och du beskriver ju min dröm, hoppas jag också en dag kan göra nåt liknande. :)

 13. Vad roligt! Du är så duktig, det kommer gå jättebra. Vore kul om du höll oss lite uppdaterade om företaget i sig, och lite tips och regler och så, jag är nämligen i samma sits som dig, fast jag har inget kök… Himla trixit med hygienkraven.

 14. Vad roligt att höra!! Synd att du inte bor närmare. Jag skulle definitivt vara en av dina kunder.

 15. Grattis! Shit vad roligt, har följt din blogg sedan starten och det är jätteroligt att se hur allt ha utvecklats för dig. Du är grymt duktig och tycker du gör heeeelt rätt som satsar helt på tårteriet :)

 16. Heja Johanna! Jag håller alla tummar för dig och ser fram emot att gå på kurs hos dig i framtiden. Lycka till!

 17. Hittade hit genom en vän, som tipsade om din blogg. Och tack för det, för det här gjorde verkligen min dag till något extra!

  Sitter här och gapar som en fisk över dina fantastiska skapelser! Otroooooooligt!

  Varmt lycka till med tårtmakeriet!!!

 18. Lycka till, Johanna! Med dina superfina tårtor och inspirerande texter om tårtbakeri kan ditt nya företag bara gå åt ett håll. Mot succé!
  Ska bli så spännande att få följa din resa…

 19. Alla som följer din blogg stöttar dig också. :) Och det är fantastiskt med en bra tårtbagare i Umeå, så fort jag har någon anledning att beställa en tårta kommer jag göra det hos dig!

 20. Hittade precis hit, och måste bara säga: wow! vilka otroliga tårtor du gör! ditt företag kommer säkerligen gå hur bra som helst :)

 21. Det kommer bli succe direkt! Kanske man snart ser Johannas tårtor dyka upp som MC Donaldsresturanger runt om i Sverige…hoppas!!

  All lycka//Eva

 22. Du gör fantastiska tårtor så det kommer nog gå jättebra! Själv har jag haft eget företag sedan snart sju år och även om jag har det på sidan av mitt “vanliga jobb” så är jag så glad att jag vågade satsa för det är en häftig känsla att faktiskt driva något som man skapat själv och göra det man själv vill! Lycka till! Kolla gärna in på min sida! /Caroline

Comments are closed.