Something blue..

Idag har Cindy och Joakim gift sig. Sin bröllopstårta beställde de av mig. De önskade en tårta som gick i färgerna vitt, blått och silver.

P1120884

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallonmousse och vaniljkräm. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

Jag gjorde mittenvåningen hälften så hög som de andra våningarna, dels pga bitantalet och dels för att jag tycker att det är så snyggt med asymmetriska våningsplan. För att ytterligare förstärka detta fick mittenvåningen gå i blått.

P1120888

Två stora blommor gjorda i flowerpaste pryder tårtan tillsammans med ett par kvistar med silverfärgade löv.

P1120910

Dessutom ville Cindy och Joakim ha ett lite annorlunda brudpar på toppen av tårtan.

judo

De önskade att bruden skulle utföra ett specifikt kampsportsgrepp på brudgummen, och så fick det bli!

Stort grattis till Cindy och Joakim!

7 thoughts on “Something blue..

 1. Så fint och kul. Ska du ha någon kurs under vårterminen, dekorera tårtor eller annat?

 2. Så underbar tårta! Du är fantastisk!
  Tänkte fråga dig om ett par saker och skulle bli jätteglad om du har några tips.
  Först tänkte jag höra kring smörkräm och spackling, när tårtan har stått i kylen blir det luftbubblor i marsipanen, precis som att marsipanen lossnar från själva tårtan. Vad tror du det beror på? Använder du smör eller margarin?
  Sedan undrar jag hur du kan få tårtorna så jämna trots att de är så höga, när jag försöker så åker liksom fyllningen ut trots tårtring och kylning vilket resulterar i ojämnheter Troligtvis har jag för tjocka mousselager eller? Hur många tårt och mousselager har du i en hög tårta och hur tjocka?

  Mvh Anastasia

 3. Hej! Wow vilken tårta! blir så inspirerad av din blogg! jag tänkte fråga dig hur man räknar ut bitantalet på en tårta?

  Mvh Victoria

Comments are closed.