Smörkräm

Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. Jag tycker att den blir mjuk och lättarbetad. Det här receptet har jag lånat från bloggen “Baka baka liten kaka”, där ni kan hitta en massa bra recept på fyllningar, krämer och annat.

Ingredienser:


115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
+ smaksättning (jag använde i detta fall vaniljsocker)

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.

Spacklingsdags!

Några förslag på smaksättning:

Vanilj: 1 tsk vailjessens, eller ca 1-2 msk vaniljsocker
Citron: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokhett vatten (dvs samma vatten som i grundreceptet)
Choklad: 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnad

Smaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning. Det finns ju massa olika goda essenser att blanda i. Använd fantasin och utgå ifrån fyllningen i tårtan så det matchar.
8 thoughts on “Smörkräm

 1. Najs! Lemon Curd är f.ö. FRUKTANSVÄRT gott som tårtfyllning, så himla frääääscht! Det är nog mitt enda tårttips, men det är bra!

 2. Jag har ju gett beröm för bra vitbalans i några föregående bilder, men i dessa är det tyvärr lite off 😉 Du har förmodligen en lysrörslampa vid diskbänken som gör att ljuset blir lite gröngult. Men den goda nyheten är att det är görenkelt att fixa, jag visar dig nästa gång vi träffs.

  Tårtan ser väldigt smarrig ut!

  /Brorsan

 3. Lysröret är helt klart skurken i dramat.. Du får gärna visa hur man gör! Det är aldrig problem i dagsljus tycker jag, men jag vet inte hur jag ska göra när det är mörkt. Gillar inte när det blir gula bilder.. Kurs tack!

 4. Tack för receptet, håller på med en Angry Birds tårta till sonens kalas imorgon.

  Kram Tanja

  Ps) tycker bilderna ändå var helt okej trots att de är lite “gula”. 😉
  Har också svårt att fota speciellt på kvällar och denna årstid.

 5. Pingback: CUPCAKES: Citron med smörkräm | Natashas

 6. Hejsan! Jag kollar en del på youtube för att lära mig och där verka de oftast använda smörkräm istället för grädde på tårtor. Och nu menar jag när de inte ska täcka med marsipan eller sockerpasta. Min fråga är kanske lite dum, men går alltså detta lika bra? Lika gott osv? Det verkar inte lika vanligt att vi gör det i Sverige. Man är så van vid att använda grädde jämt. Men smörkräm verkar ju lättare och stabilare att jobba med. Så jag vill testa men vill höra mig för innan :) mvh

 7. Pingback: Födelsedagsmuffins – c bakar och funderar

Comments are closed.