Skönheten och odjuret-tårta

I början av december fyllde Elsa 5 år. Hon gillar skönheten och odjuret och ville ha en tårta med dem på. Dessutom ville hon ha cupcakes med samma tema.

Kul tema tycker jag! Blev tvungen att hyra filmen igen för att få återuppleva nostalgin, mysigt värre.

Klurade länge på hur modelleringen skulle gå. Odjuret ser ju extremt märkligt ut, och jag ville verkligen få till hans rätta drag så det inte bara blev nån lurvig figur. Tycker att det gick ganska bra i slutändan.

Valde att satsa på en scen i filmen som utspelade sig utomhus för att få med det vintriga temat. Tårtan är en prinsesstårta täckt med marsipan, dekorationer i sockerpasta och flowerpasta.

Odjuret i full färd med att mata småfåglarna.

Några modiga fåglar vågar sig fram, trots de otäcka klorna..

“Haaaaaaaan har fått nåt att händaaaaa, jag har nästan glömt hur han ser uuuuut”

Belle aka Skönheten sitter och myser vid sitt odjur..

Jag gjorde tre olika cupcakesvarianter, en med mr Clocksworth..

En med boken som Belle läste i början av filmen..

Och slutligen en med den magiska rosen på (minus glaskupan).

Cupcakesen är de av mörk choklad som jag skrev om i mitt förra inlägg. Recept på dem finns under receptkategorin. De är toppade med vit chokladfrosting som även den finns att hitta under samma kategori.

Grattis Elsa!

38 thoughts on “Skönheten och odjuret-tårta

 1. Du är riktigt duktig! Det finns ingen som är i närheten av dina verk!
  Vilken fantasi också!
  //Sara

 2. Jättefina hela bunten! Var har du fått tag på formarna du har till dina cupcakes? Har letat som en tok efter sånna 😀

 3. Jag vill med ha sådan tårta på mitt kalas :) Skönheten och odjuret har alltid varit min favoritdisneyfilm. Fick se båda två varje dag i somras då jag jobbade på Disneyland, han som var Odjuret var så snygg och trevlig :) Så många fina detaljer du har fått till, och just den scenen är nog den sötaste i hela filmen!

 4. men ÅH! Du har verkligen överträffat dig själv denna gång, FANTASTISKT FINT!

 5. Brilliant! :)
  Äntligen har jag hittat tillbaka till din härliga blogg. Jag hade tappat din adress och vad gör man då? Man får leta, leta och leta och tillslut vill någon snäll själ hjälpa till!
  Nu är jag här igen och släpper inte taget. :)

 6. Åh, äntligen ett inlägg igen! :) Du tycker att det blev “ganska” fint…? Det blev ju helt SUPER!! (förstås)
  Förresten, jag fick en sugarcraftgun i julklapp, önskar mig inlägg om saker du gör av/med den!
  Kram, ses ju snart!

 7. Det var en gång…en otrolig tårtkreatör. Hon hade så många enastående idéer, som hon genomförde med den äran. Kunderna strömmade till hennes lilla tårtaffär och beställde tårtor. Så levde hon lycklig i alla sina dagar med sina tårtor. Snart Johanna, går den drömmen i uppfyllelse. /R.

 8. Jättefina tårtor!!
  Men det är såå drygt att läsa din blogg från mobilen, tror du har aktiverat den nya mobilverisionen?

 9. Helt fantastisk tårta! Jag såg filmen för någon vecka sen när den gick på tv och man blir lite nostalgisk… Jag tänkte då i mitt stilla sinne att det skulle vara helt omöjligt att få till Odjuret som tårtdekoration. Men det är härligt att bli överbevisad och du visar verkligen prov på att inget är omöjligt! Jag inspireras verkligen av dig och imponeras varje gång du gjort nåt nytt! Ha det fint! /Elin

 10. Wow så fin!!! Synd att jag bor längst ner i södra sverige…annars hade jag verkligen beställt en tårta till min dotter som snart fyller 2år..
  Fantastiska kreationer du gör!!!!
  Mvh
  Sara

 11. Hittade hit för jag ville baka en tårta till min födelsedag (åhå 10 dagar kvar! :DD) och du är helt galet fantastiskt duktig! Haha, scrollar och gapar ;D

 12. Åh känner hur Emelie 5 år skulle ha blivit helt galet uppspelt och mallig över att få ha den tårtan på sitt 5 årskalas Underbara muffins också!

 13. Du är så fantasirik, helt fantastiskt arbete!! Vet inte hur någon vågar knapra i sig tårtorna utan att få skuldkänslor 😛

Comments are closed.