Scandinavian Cake Show 2016 -Demos

Det finns ett event som jag ser fram emot mer än det mesta just nu, och det är Scandinavian Cake show 2016! Det är Skandinaviens största tårtmässa, som hålls i Kungälv den 3-4 september. Där bjuds på tårtutställning, tårttävlingar, spännande demonstrationer, och framförallt möten med andra tårtintresserade människor. Jag har varit där två gånger tidigare och älskar det!

I år blir det extra kul då i princip hela gänget från “Det Stora Tårtslaget” kommer att vara med och mingla och ställa ut tårtor, ser SÅ fram emot att få träffa dem alla igen! Dessutom har jag fått den stora äran att hålla i två demonstrationer som går att boka platser på. Där kommer jag under 40 minuter visa upp tekniker och komma med tips och trix för er som vill lära er mer om tårtdekoration. Ska bli så roligt! Hoppas innerligt att det anmäler sig massa sugna tårtnördar som kommer och ställer frågor och är med mig under mina demos!

Detta är mina två demos:

Skulptering med rice krispies treat som bas (lördag 3/9)

demoskulptur - 07-20

Om du vill dekorera en tårta med något riktigt maffigt och stort, tex två renhuvuden, hur gör du då? Det är viktigt att dekoren håller formen bra och att den inte blir för tung så tårtan blir förstörd. Jag kommer visa er hur jag går tillväga för att bygga upp och skulptera stora tårtdekorationer. Jag använder mig av rice krispies treat, en massa som många tycker är svår att hantera, och lär er tackla de svårigheter som kan dyka upp. Sedan bygger jag upp en figur runt den basen och visar olika tips och trix som är användbara vid skulptering. Är du sugen på att ta dina tårtor ett steg längre och göra dem lite häftigare, lite roligare, eller lite märkligare (?) då är det här en demonstration som du borde gå!

Mönstrad sugarpaste (söndag 4/9)

mönsterdemo - 07-20

Hur får du en tårtväska i läder att se verklig ut? Hur täcker du in en tårta i päls? Hur får du till en riktigt snygg marmorering? Och den stora frågan är: Måste man ha specialanpassade mönsterark till allt detta? Svaret är nej! I den här demonstrationen kommer jag visa hur man med enkla medel får till riktigt effektfulla strukturer/mönster på sina tårtor/dekorationer. Läder, päls, marmor, plåt, och så mycket jag bara hinner! Jag kommer demonstrera både hur jag skapar struktur och hur jag färglägger. En demonstration för dig som vill hitta känslan för materialet sugarpaste, lära dig efterlikna olika strukturer och ge dina tårtor ett mer verklighetstroget utseende.

Är ni sugna på att anmäla er till demonstrationerna eller köpa biljetter till tårtmässan så gör ni det HÄR. Även Gunilla Wall, vinnaren av “Det Stora Tårtslaget” kommer att hållas i två demonstrationer. Glöm förresten inte att ni dessutom kan vara med och tävla med en egen tårta! Kort och gott, all info hittar ni på Tårtdecors egen hemsida.

Jag hoppas på att få träffa många av er, och att ni kommer fram och hälsar om ni känner igen mig, så lovar jag att göra detsamma!

One thought on “Scandinavian Cake Show 2016 -Demos

  1. Det vore en dröm att besöka Scandinavian Cake show, men Kungälv ligger ju ruskigt avsides. Jag skulle önska dina demonstrationer som kurser på hemmaplan i Umeå också.

Comments are closed.