Rustik bröllopstårta

Idag gifter sig Alexandra och Anton. Jag fick äran att göra deras tårta som sedan fick fraktas 18 mil i kylbil för att komma på plats. :-)

P1130818 (1)

Paret önskade en rustik och frodig tårta dekorerad med blommor som påminner om dem i brudbuketten. Tårtan består av chokladbottnar fyllda med chokladmousse och hallonmousse. Den är spacklad med choklad-marängsmörkräm och täckt med marsipan.

P1130822 (1)

I toppdekorationen finns det Dahlior, Kålhuvudsrosor, Rosenknoppar och Humle. Färgskalan går i hallonrött, gammelrosa och grönt. Allt har jag tillverkat i en blandning mellan sockerpasta och flowerpaste.

rustik (1)

Brudparet ville gärna ha ett monogram med initialerna AA. Jag tyckte att det passade utmärkt med ett lite rustikare sådant. Böjde till kraftig floristtråd i rätt form och virade sedan hampasnöre runtom. Varje tårta har jag dekorerat med band utav säckväv. Klippte dem ur ett tygstycke, fransade ena kanten på dem och strök sedan på ett specialtyg på baksidan av dem för att isolera banden så de inte skulle lossa ludd. Älskar looken de ger ihop med blommorna.

P1130834 (1)

Pga den långa transporten fick jag dela upp tårtan i två mindre våningstårtor. 18 mil kändes lite vanskligt för en femvåningstårta.. Detta är då den andra utav tårtorna, som går i samma stil.

P1130836 (1)

Slutligen en bild på hela kalaset. Bruden fällde några tårar när hon fick se bilder på tårtorna, bättre belöning finns inte!! Stort grattis till Alexandra och Anton!

2 thoughts on “Rustik bröllopstårta

  1. Fantastisk! En av de finaste du gjort. Jag skulle garna ha något liknande på mitt bröllop nästa sommar men 60 mil är kanske lite långt för en tårta att fraktas… =)

Comments are closed.