Rosor på två sätt

Rosor är en användbar dekoration på såväl tårtor som cupcakes. Därför tänkte jag visa er två väldigt enkla sätt att göra marsipan/sp-rosor på.

Man kan förstås göra betydligt mer avancerade varianter, men varför krångla till det?

Allt du behöver är en bit marsipan eller sockerpasta i valfri färg och en kniv.

Rosvariant nr 1:

Rulla 5-6 små bollar i lite varierande storlek. Platta sedan ut dem.

Lägg de tillplattade bollarna omlott över varandra på en rad.

Rulla ihop.

Vinkla ut rosbladen efter tycke och smak och skär bort överflödig marsipan/sp på undersidan.

Färdigt! Vill du ha större rosor -gör fler bollar (och tvärtom).



Rosvariant nr 2:

Rulla marsipanen/sp till en liten korv. Platta ut korven.

Rulla ihop den utplattade korven.

Voila! Små minimalistiska rosor. Perfekt om man inte vill åt den naturtrogna looken utan en lite mer lekfull.

Lätt som en plätt! Eller hur?

7 thoughts on “Rosor på två sätt

  1. Så fina rosor och häftiga tårtor Johanna! Riktigt kreativt och pyssligt kan jag tänka mig! Härligt! Ser fram emot att följa fortsättningen… :)

    /Frida (tjejen till basisten i Verkligheten)

  2. Men, sana har tanker jag gora och dekorera allt med! En liten fraga bara: hur lange i forvag kan man gora sina sockerpasta dekorationer om man sen forvarar dom lufttatt i t.ex kylen?

  3. Sabulous: Oj, har missat att svara på din fråga.. Sorry. De går att göra dem långt i förväg, lätt två veckor skulle jag tippa. Förvara dem mörkt, lufttätt och i rumstemperatur.

Leave a Reply