Romantisk bröllopstårta

Idag har jag haft den stora äran att göra fem bröllopstårtor till Sara och Jonas, hurra för de lyckliga tu!
Har varit ganska nervös inför den här dagen av två anledningar: dels har jag aldrig gjort så många tårtor på samma dag och dels är det så speciellt med just bröllopstårtor. Man vill inget hellre än att brudparet ska bli nöjda med sina tårtor.

Brudparet ville ha romantiska tårtor med vita rosor på. Deras temafärger var guld, champagne och pärlemor så tårtorna gick i de tonerna.

Rosorna penslade jag med lite champagnefärgat pulver och guldglitter så de skulle få en lite varmare ton. De är gjorda av flowerpaste. Kanterna på tårtorna är spritsade med champagnefärgad kristyr.

På brudparets tårta gjorde jag ett monogram av flowerpaste som jag målade i guld. Det blev riktigt effektfullt när bokstäverna stod upp, man vill gärna ha lite höjd på den översta tårtan.

Tårtorna är fyllda med vit chokladmousse och hallonmousse, spacklade med vit chokladsmörkräm och täckta med kavlingsmarsipan.

Tack för förtroendet Sara och Jonas, hoppas ni är nöjda!

24 thoughts on “Romantisk bröllopstårta

 1. Vad ska man säja? En drömtårta, vilka detaljer, vilken känsla. Ett hantverk utöver det vanliga./R.

 2. Du ska absolut vara nöjd! De var kanon fina, och smakade säkert lika gott! Nästan att man inte vill förstöra de fina tårtorna med att äta upp dem ju! :)

 3. Helt underbara tårtor, smakade säkert super gott. Vår dotter gifter sig nästa år och jag önskar att deras tårta blir lika vacker som dina.
  Kram

 4. Otroligt vackra tårtor, fin färgskala och dekoration. Verkligen fantastiska!

 5. OJ! Vilken vacker bröllopstårta:) Va använder du för recept när du gör vit chokladmousse? /Mia

 6. Vilka vackra bröllopstårtor! Brudparet måste varit super nöjda. Rosorna ser väldigt äkta ut. Använder du en rosutstickare eller gör du bladen på fri hand?

 7. Hej Johanna! Du är en stor inspirationskälla ska du veta! Jag är väldigt nyfiken på tekniken när man gör våningstårtor och det verkar du ju ha koll på – kan man få en tutorial på bloggen kanske?

 8. Tack tack tackelitack tack! =)

  Maria Hallman och Anna: Åh vad roligt att höra!!

  Julia Svansbro: Har faktiskt inte gjort nån riktig våningstårta än. Men när jag gör en så ska ni få en tutorial!

 9. Wow! Vilka fantastiska tårtor. Jag undrar hur du sätter fast kulorna på sidan. Trycker du bara fast dem eller använder du något som “klister”?

Comments are closed.