Retromönstrad tårta

Världens, i särklass, härligaste mamma fyllde år för ett tag sedan. Min mamma!
Tårta kom på tal så sent som kvällen innan kalaset och mamma ville bara ha en enkel, enkel tårta.

Jag bestämde mig för att göra en halvenkel variant utan modelleringar eller avancerade saker på. Ett tips på hur man kan göra detta är att använda sig av utstickare i olika former, snabbt och lätt. Mamma gillar retrotyger och vackra mönster så tårtan är inspirerad av ett femtioltalstyg.

Använde runda utstickare för att få till stilistiska tulpanliknande blommor.

Tårtan innehåller vaniljbottnar, vaniljkräm och jordgubbsmousse. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan.

De vita strecken är gjorda av sugarpaste (skulle ha spritsat dem om jag var duktig på sånt…vilket jag i nuläget inte är) och kulorna är mjuka sockerpärlor.

Hurra för världens bästa mamma!

14 thoughts on “Retromönstrad tårta

  1. Den var inte bara snygg, den smakade fantastiskt också. Vilken förmån att bara så där, få en tårta levererad, med en personlig touche.Inte illa. Tusen tack! // Mamma

  2. Du är ju helt fantastiskt duktig, gud viken fin tårta!

    En fråga: Hur länge håller sån där sockerpasta efter att man öppnat förpackningen? Har nämligen köpt som jag ska göra små skor av till dop cupcakes. Hade velat öppnat och testat lite innan, så jag vet att jag klarar av det. :)

  3. Hej kan du vara så snäll! det skulle verkligen betyda mycket för mig om du steg för steg skulle kunna visa hur du gjorde denna tårta, min mamma fyller också år och jag skulle vara så tacksam om jag kunde lära mig av dig hur man gör en exakt sådan tårta!Hon skulle verkligen älska den och mer av allt uppskatta det ännu mer om jag skulle göra den till henne. Jag är 16 år och bor i Malmö df skulle det vara svårt att få den gjord av dig, men är tagen av tårtan så jag bara mååååste få göra denna!:D SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA! kan du inte visa hur du gjorde den?

Comments are closed.