Real Madrid-tårta

Fick, osannolikt nog, två beställningar på Real Madrid-tårtor inom loppet av fem dagar för ett tag sedan. Här är den första av dem.

Min vän Chia älskar Real Madrid, och ville så gärna att jag skulle göra en Real Madrid-tårta till hans födelsedag. Men eftersom hans flickvän, Frida, redan hade beställt en sådan till honom i smyg så fick jag dra en vit lögn om att jag inte hade tid att hjälpa honom med det. Har nog aldrig sett en så besviken blick.. :-) Men då blev han glad när han fick sin tårta också!

Real Madrid tårta, Real madrid cake, fotbollstårta, soccer cake

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, banan och hallon. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i gumpaste.

Real Madrid tårta, Real madrid cake, fotbollstårta, soccer cake

Uppe på tårtan sitter en liten mini-Chia iklädd lagets matchtröja. På ryggen står givetvis siffran 7, som tillhör Chias favoritspelare Ronaldo. Chias självlysande träningsskor sitter också på plats.

Real Madrid tårta, Real madrid cake, fotbollstårta, soccer cake

Loggan har jag skurit ut för hand ur utkavlad gumpaste.

Stort grattis igen Chia!

 

9 thoughts on “Real Madrid-tårta

 1. Du är superduktig! Jag gör själv tårtor och brukar använda mig av sockerpasta till dekorationer men jag tycker ibland att det är svårt att få till tunna saker när pastan blir varm då den liksom sjunker ihop..är gumpaste bättre till detta och kan man göra den själv?
  Vänliga hälsningar!

  • Tack Julia! Och helt rätt, gumpaste är bättre på det sättet. Det går att göra gumpaste genom att tillföra ett visst pulver till sockerpasta, finns att köpa på webbutiker. Men jag tycker att det bästa är att köpa färdig gumpaste.

 2. Hej Johanna!
  Vill bara säga till dig att det var du som inspirerade mig att börja baka just tårtor, jag är så sjukt tacksam för nu handlar nästan hela min värld om tårtor! Du är så otroligt duktig och din kreativitet är helt klockren.
  Tack för en super bra blogg, inspiration och motivation!!

  • Men tusen tack, vilken ära! Då kul att ha kunnat inspirera dig så. Fortsätt med din nya passion, och lycka till med allt!

 3. Hej har du bara den här sört om du har mer snälla skicka till mig. Tack

Comments are closed.