Real Madrid-tårta nr 2

Här kommer den andra av mina två Real Madrid-tårtor (som båda beställdes inom loppet av fem dagar, lustigt nog).

Real Madrid, tårta, cake

Den här var till Oliver, som är ett Real-fan, på hans 13-års dag.

Tårtan är fylld med hallonmousse och pollymousse, allt enligt Olivers önskemål.

Real Madrid, tårta, cake

Loggan och utförandet är likt den förra tårtan. Men jag varierade utseendet genom att göra matchtröjor, med lagets toppspelares namn på, runt denna (behöver jag tillägga att jag fick googla fram all information..). Dessutom bytte jag typsnitt och färg på texten. Det är alltid kul att variera litegrann på tårtorna även om temat är detsamma.

Hoppas du hade en fin dag Oliver!

6 thoughts on “Real Madrid-tårta nr 2

 1. Åh, du är ju så duktig! Blir så inspirerad varje gång jag kikar in :) Har en liten fråga, var har du köpt dina bokstavs- och sifferformar? Just det typsnittet på siffrorna tycker jag är så himla fint men jag tycker jag inte hittar några typsnitt jag gillar när jag kollar runt i webbshoparna…

  Sen undrar jag ifall det finns nåt som i princip inte klarar sig utan när man håller på med sånt här? Jag har smoother, sockerpasta, några färger, vinklad spatel, ball tool, formdyna, en sån där ikea-snurrplatta och en del tyllar. Har du nåt tips på vad som vore smart att ta med i nästa beställning?

  Tack för en fin blogg!
  /Hanna

 2. Hej Johanna! Älskar din blogg och läser den ofta. Jag bakar inte tårtor så ofta eftersom ingen i min släkt eller vänner är några fan av grädde, sylt och marsipan (som oftast är i de flesta tårtorna). Jag är däremot sugen på att baka en rejäl 1-års tårta till min dotter när hon snart fyller år men skulle vilja ha lite tips av dig. Om jag inte vill spackla tårtan med grädde och marsipan vad har jag då för alternativ? I USA ser man ofta tårtor med frosting, hur tror du det skulle fungera? Och till sist, har du något recept på en riktigt god chokladtårta med chokladglasyr runt om? Tacksam för svar!

  God jul och gott nytt år!

  • Hej Malin, roligt att du gillar min blogg! =) Det går jättebra att täcka tårtor med frosting! Har inte så många recept på lager utan brukar leta upp recept vid behov. Kolla in andra bakbloggar för bra recept, typ “baka baka liten kaka” eller “sockerrus”. Hoppas tårtan blir bra!

Comments are closed.