Pool-tårta med hopptorn

Min brorson hade storslagna planer för sin tårta när han fyllde 6 år nyligen. Han ville ha en badhus-tårta med en bassäng och ett hopptorn. Sen skulle det även vara tre gubbar på badhuset, en i bassängen, en i hopptornet och en som klättrar uppför stegen i hopptornet. Och vad gör man inte för världens finaste 6-åring?

Den här gången är själva tårtan bakad och fylld av Matteus mamma, Charlotte. Sen fick jag stå för den visuella delen.

Här är en tjej på väg upp för tornet, helt enligt beställningen. Hon har en baddräkt med volanger runt benen.

Uppe i tornet sitter en, inte alltför kaxig, kille..

…och nog kan man förstå honom när man ser utsikten från tornet!

Nere i bassängen ligger den här killen och flyter runt i sin badring.
Hopptorn? Sicket påhitt!

Hopptornet är gjort av Rice Krispies treat och täckt med sockerpasta.

Simma lugnt!

27 thoughts on “Pool-tårta med hopptorn

 1. Bara du Johanna kan möta all vår tårtlängtan och uppfylla önskningar som ju är helt galna och omöjliga för vanliga dödliga att uppfylla. Men du gör det igen och igen och igen…(osv). Vi är så nöjda, tacksamma, stolta, bortskämda och glada för dig och dina makalösa tårtor och ditt hängivna engagemang! Alla stories om figurerna är så gulliga! Tornet och figurerna är faktiskt kvar, men Deborah har gjort tjejen flint därbak…
  TACK igen! Du är bäst! KRAM /Charlotte

 2. Vilken häftig tårta! Som så många före den. Jag häpnas över allt du lyckas knåpa ihop. :) Och dom små berättelserna om alla dina figurer får mej ständigt att le. HAr lusläst din blogg från början nu och hittar hela tiden nya favorittårtor.

 3. Hej Johanna! Jag vill bara säga att du är så himla duktig och gör så FANTASTISKT fina tårtor! Jag älskar att läsa din blogg och se alla fina bilder. Heja dig! Kram från Sara i Malmö

 4. Du är ju helt fantastisk! Man kan bara inte tro att det är en tårta. Men det är ju tur att du gör så mycket till barn, för som vuxen skulle man nog inte idas att skära i mästerverket.
  Ann

 5. Den va häftig. Du gör så fina tårtor och dekorationer. Du skulle inte kunna tänka dig att lägga ut en steg för steg hur du får till dina figurer? Blir så inspirerad av din fina blogg med alla dess fina tårtor.

 6. Hej!

  Jag har en lite fråga kring dina tårtor. Hur transporterar du dem? Finns det trix? Kram från äjkäj i Malmö som hoppas få en tårta transporterad från ume lagom till Internationella kvinnodagen/min 27 födelsedag…. KRAM!

 7. Shit vilken häftig tårta! Var inte dåligt vad den lille killen visste precis vad han ville ha för tårta haha =) Tycker du klarade den uppgiften galant!

 8. Men det är ju helt sjukt hur bra du är! Fantastisk. Älskar att de har olika ansiktsuttryck, det blir som ett konstverk.

 9. UNDERBAR!!!!! Vilka superhärliga gubbar. Hur gör du gubbarna. Gör du allt ur eget huvud eller har du någon bok som du hämtar inspiration ifrån. Skulle så gärna vilja se hur du gör steg för steg. Är grymt sugen på att prova.

 10. Johanna du gör nog de mest fantastiska tårtorna jag sett! Så mycket känsla, humor och alltid med glimten i ögat! Verkligen jättekul att läsa din blogg!

 11. Hej Johanna!

  Vilken fantastiskt fin tårta du har gjort! Mitt namn är Evelina och driver sedan tre månader tillbaka http://www.styleandfunstuff.se – Sveriges roligaste bakbutik.

  Till detta har vi också en företagsblogg (www.styleandfunstuff.wordpress.com) där visionen är att inspirera våra läsare inom allt som hör bakning och pyssel med duknig, bakdekoraiton etc till. Att lyfta fram duktiga bakbloggerskor, ge tips & trix, recept, produktnytt, tävlingar, reportage, artiklar och mycket mer.

  Just nu håller vi på med en artikel om rice krispies treat och hur det har kommit att växa som modelleringsform i Sverige. Jag googlade därför just modellering med rice krispies treast för att hitta inspirationsbilder och kom då hit till din blogg. Din blogg har även legat under vår “inspirations-bakblogg-lista” sedan tidigare.

  Vi undrar därför om vi får låna din bild på ovanstående tårta till detta reportage/artikel, givetivs länkar vi tillbaka till din blogg, med namn och informationstext.

  Jag håller på med artikeln just nu och är det så att du inte vill att vi använder denna bild så tar vi i så fall givetvis bort den. Reportaget gör jag nu men kommer tidsinställas att publiceras på söndag.

  Du är jätte välkommen att maila oss på info@styleandfunstuff.se då vi också har ett annat förslag som vi helst inte vill ta i öppna kommentarer över bloggen.

  Mvh
  Evelina, Style & Fun Stuff – Sveriges roligaste bak butik

  http://www.styleandfunstuff.se
  http://www.styleandfunstuff.wordpress.com
  info@styleandfunstuff.se

 12. Tusen tack, ni är SÅ fina!!

  Anette´s söta bak: Det finns en del steg för steg instruktioner under kategorin “tips och trix” som du kan kolla in. Eventuellt kommer det fler modellerings tips och steg för steg-grejer, men det är klurigt att göra dem samtidigt som jag gör tårtorna, det tar för mycket tid. Men vem vet, det kanske dyker upp en dag! =)

  Sara: Jag har faktiskt aldrig testat det. En del verkar gilla att arbeta med det så man borde ju testa på nån gång.Tack för tipset!

  Anna-Klara: Kul med en Malmö-förfrågan, men den där leveransbiten är inte riktigt löst…och kommer nog inte bli heller. Men sväng förbi Ume och hämta vettja! =)

  Anonym: Jag gör det mesta ur fantasin. Ibland hittar jag inspiration på internet som jag omformar till mitt egna uttryck.

 13. Jag har aldrig sett något mer sagolikt och fantistiskt! Vilken konstnär du är! Jag blir sugen både på tårta och att bada! :)

  /Julia

Comments are closed.