Polis-tårta

En vän till mig har lyckats med den stora bedriften att bli antagen på polisutbildningen i Umeå. Detta firades med pompa och ståt för någon dag sedan. Bland annat med hjälp av en polis-tårta.

Det finns många humoristiska och charmiga grejer att göra på polistemat, men jag valde att göra en lite “seriösare” tårta. Jag ville att den skulle kännas värdig och högtidlig.

Tårtan består av ljusa bottnar, är fylld med hallon och blåbär samt glasscreme (en blandning av grädde och vaniljkräm kan man säga). Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sockerpasta.

Tårtan pryds av ett polisemblem, modell större. Det var en rolig utmaning att få till alla detaljer, ett riktigt pill-projekt.

Kronan på verket. De guldiga detaljerna är målade med en flytande, ätbar guldfärg och sedan pudrade med guldskimrande pulver. Finns att köpa på Strössel och annat.

Kanten på tårtan pryds av små kronor av samma snitt som de i emblemet…

…samt en stiliserad verson av emblemet för polisstuderande.

Heja Johan, du blir en toppenpolis!

12 thoughts on “Polis-tårta

 1. Är en trogen läsare men kommenterar inte så ofta, men använder dig dock som inspiration :-) Otroligt fin tårta och tycker du gjorde rätt som inte gjorde den humoristisk. En fråga, vilken är din favorit fyllning?

  Mvh Madelene

 2. Alltså Johanna! Jag vet att jag sagt och tyckt det här tidigare. Men nu bara måste jag kommentera igen…
  Det är nästan “äckligt” vad du är duktig 😉 Kram kram // Magda.

 3. Vilka detaljer. Jättefin! Det är så roligt att följa din blogg. Jag hoppas på att få se mer från ditt tårtkök snart :-)
  Jag har en liten fråga som jag hoppas du kan svara på: hur räknar du ut hur många bitar det går på en tårta? Går du efter diameter?

 4. Den är helt fantastiskt fin och den va såååååå god! Nästan hemskt att börja skära i den,men det va det värt! Du är bäst Johanna!

 5. Ville bara säga att du är helt suverän på tårtor… Sanslöst skicklig på detaljer och att få det så slätt o fint!!!

 6. Vilken fantastisk tårta!!! Älskade för övrigt ditt dessertbord du hade på födelsedagen! Ett sånt kalajs hade man gärna gått på! = )

  Grattis i efterskott!

Comments are closed.