Pippi-Tårta

Förra året var det fåret Shaun som stod på tårt-önskelistan när Mille fyllde år. I dag, ett år senare är det Pippi som gäller! Så nu har Mille firats med pompa, ståt och en Pippi-tårta.
På kalaset skulle barnen leta efter Pippis kappsäck med guldpengar, så skattjakten fick sätta prägeln på tårtan.

Pippi och Herr Nilsson pryder tårtan.

Tårtan blev riktigt hög och fin och består av chokladbottnar fyllda med chokladmousse, chokladkräm och hallongrädde. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan.

Pippi sitter med en skattkarta i knäet och klurar… Hmm..undrar var den där skatten finns?

Herr Nilsson pekar otåligt på Pippis kappsäck som är proppfull med guldpengar. Han undrar vad Pippi ska med skattkartan till när kappsäcken redan står alldeles bredvid dom?

Men Pippi, som är en sakletare av rang är inte så intresserad av guldpengar. Hon tror att kartan visar vägen till något mycket mer spännande..

..och hon har säkert rätt, det brukar hon ju ha!

Grattis Mille!!

23 thoughts on “Pippi-Tårta

 1. Både motiv och smak gick sannerligen hem hos både gäster och födelsedagsbarn!
  Skattletandet blev en succé! Barnen fick levererat ett brev från Pippi där de ombads hjälpa till att leta en skatt på Milles rum. Som av en händelse råkade det ligga ett par skor på huvudkudden och därunder gömde sig kappsäcken med alla guldpengar och skatter – den stora frågan var, NÄR och HUR smög sig egentligen Pippi in och lämnade kappsäcken och brevet utan att någon märkte det!?!?!
  Blir spännande att se vilket motiv som kommer att få pryda 4årstårtan! 😉

 2. Vilken otroligt fin tårta! Jag tycker marsipan är lite krångligt men det märks ju verkligen inte på den här tårtan.

 3. Äntligen kom den en ny tårta:) gillar att följa din fin blogg den inspirerar mig. Har själv en tårtblogg sedan 2 månader tillbaka. Men än finns det mycket kvar att lära.

 4. Hittade precis till din blogg! :) Du e ju löjligt duktig, om man får lov att uttrycka sig så! Helt fantastiskt!!!

 5. Alltid så otroooligt fiiina tårtor! Några frågaór…..gör du din egen marsipan? El köper du färdig? Färgar du själv ? / Maria

 6. HEJ Johanna! Jag vet inte om du kommer ihåg mig. Jag mejlade dig och ville ha lite tips om hur man gjorde en “skotårta”? IDAG gjorde jag en. Med din tårtbotten (grymt god!!) skulle bli SÅ glad om du ville kika in på bloggen och kolla på tårtan. DU ÄR GRYM! :) kram

 7. Men ni är för snälla! =)

  Den ömma modern: SÅ roligt att höra! Kul tema på ett kalas, spännande.

  Maria: Nej jag köper all marsipan, oftast sk kavlingsmarsipan på webbutiker, (kakburken, strössel & annat, tårtdecor mm)

  Anonym: Ett bra recept på tårtbotten är det som avgör höjden på tårtorna. Har lagt upp ett jag gillar om du vill prova.

  Cickan: Tur att det inte var flätorna du glömde iaf..;)

Comments are closed.