Pippi-tårta och VF-reportage

I helgen hände det grejer! Jag hade fått en beställning på en Pippi-tårta som skulle levereras på lördagen. Dessutom hade jag blivit kontaktad av Västerbottens folkblad som ville göra ett reportage om min hobby, kul! Vi bestämde helt sonika att VF´s fotograf skulle dyka upp och dokumentera när jag färdigställde Pippi-tårtan. Så där satt man avslappnad som aldrig förr i sina tårtmakar-kläder (not!) och skapade.. Märklig men trevlig upplevelse. Troligtvis kommer reportaget att publiceras nu till helgen, spännande..

Här har ni den blivande kändistårtan:

Tårtan är täckt med kavlingsmarsipan. Dekorationerna är gjorda av en blandning mellan sp och flowerpaste. Flätorna var riktigt mariga att få fast men tillslut satt de, med hjälp av täljda tandpetare.

Håll utkik i VF nu!

13 thoughts on “Pippi-tårta och VF-reportage

 1. Som vanligt har jag hakan i knät av imponering! Så himla najs med en blogg om dina tårtor som ju är en källa till stor fascination i mitt liv 😀 Jag ska definitivt göra ett undantag från mina bloggvägringsprinciper och följa denna slaviskt.

 2. Råkade trilla in på denna trevliga blogg, helt otroliga tårtor! Keep up the good work! =)

 3. När du sa att du gillade att fixa tårtor så fattade jag inte helt att det var SÅ bra tårtor du gjorde! Superkul att se, jag länkade direkt från min blogg :) Ser fram emot att se dina mästerverk här!

 4. Wow. Fantastiskt fina tårtor! Jag skulle aldrig våga sätta tänderna i så vackra saker. Men det kanske är det som är tjusningen att göra dem….av samma anledning som snöskulpturer…ok, det kanske var en dålig liknelse.

  Hur som helst. Mycket vackert och detaljrikt. Och garanterat väldigt gott också. :)

 5. Mille: Det värmer, jag vet ju hur mycket den principen betyder för dig.. =)

  Anonym 1: Tack ska du ha, kul att du trillade in här, du är välkommen!

  Anonym två: Tack för peppen! Ev beställning kan diskuteras via mail =)

  Fru Flatebö: Välkommen hit härliga kvinna! Tack för länken från din blogg, nu ska jag kolla in den också! =)

  Personlighet: Tack för dina fina ord! Snöskulpturliknelsen var inte alls dum faktiskt. Det är precis så det är, jag tycker att det är jätteskönt att tårtorna äts upp. Man slipper dras med dem resten av livet och man får börja från scratch nästa gång. =)

 6. Hej Johanna!
  Så otroligt duktig du är! Roligt att se dig, det var vääääldigt länge sen! Allt gott till dig o familjen!
  Kram Malin (fd Zetterberg, nu Lantz)
  Ps såg din blogg på Charlottes facebook-status om du funderar på hur jag hittade dig :-)

 7. Kan inte du börja hålla små en-dagars-kurser på kul? Nå’t för möhippor också kanske?
  Hörde du att jag och mamma var till en tårtgrossist utanför London i höstas? Men du kanske redan har det du behöver (det ser ju verkligen ut som det när man tittar runt bland bilderna…). Fick nästan dåligt samvete när vi gick därifrån att vi inte kollat med dej innan om du velat beställa nå’n färg el dyl. Ser fram emot recept.
  /Anna (Sofias syster)

 8. Emmas husbestyr: Tack! Kul att du blir inspirerad!

  Malin: Det var inte igår! Kul att höra ifrån dig, och tack för uppmuntran! Allt gott till er också!

  Anna: Ni systrar är ju för härliga! Du kan verkligen släppa det dåliga samvetet, jag får nästan dåligt samvete över att du fick dåligt samvete..haha! En en-dagars kurs vore faktiskt riktigt kul, har spånat lite med Sofia om det. Du lär få reda på det om det blir av. =)

 9. Hej!
  Vilken bra idé att göra en tårtblogg! Är alltid lika kul att se dina nya konstverk när de dyker upp på facebook så det ska bli kul att följa din blogg! =)
  Fin var den också! :)
  /Frida V

 10. Hej!!
  Går det att göra en beställning på just den pippi-tårtan!?
  Kram!!

Comments are closed.