Personlig prägel på tårtan

När jag skulle göra tårtorna till Charlotte så ville jag få till en lite mer personlig prägel på en av dem. Bestämde mig för att göra en Camébrosch i sockerpasta som föreställer Charlotte.

Jag letade upp en lämplig profilbild av jubilaren som jag sedan skrev ut och klippte ut (om du vill pröva på nåt liknande så försök välja en bild som inte är för detaljerad och avancerad). Sedan kavlade jag ut sockerpasta tunt, lade bilden ovanpå som en mall och skar ut profilen. Penslade den med pärlemorskimrande pulverfärg.

Sedan skar jag ut en oval bottenplatta i rosa sockerpasta, limmade på profilbilden och pyntade runt kanten med pärlor. Efter att jag limmat dit de stora pärlorna bestämde jag mig för att lägga minipärlor mellan dem. Lite pilligt, men det är pillet som gör det! Man ska inte underskatta detaljernas betydelse för slutresultatet.

Slutligen fick broschen hamna på toppen av den här tårtan, enbart ackompanjerad av ett sidenband i matchande kulör.

7 thoughts on “Personlig prägel på tårtan

  1. Kul idé! (och tur att tårtorna gick att rädda)

    Kika gärna in i min nystartade tårtblogg o säg vad du tycker :)

  2. Hej! Vilken bra ide, de ser väldigt fina ut, lite gammaldags. Jag har nyligen startat en egen blogg om muffins, tårtor och modellering m.m. titta gärna in och säg vad du tycker. Jag är ny så jag behöver mycket fina råd från alla vana tårtbloggare. Ha det gott!

Comments are closed.