Pampig bröllopstårta

Igår gifte sig Ofelia och Ariel. De hade beställt en bröllopstårta av mig som skulle räcka till över 100 gäster. I stilen önskade de en lyxig och modern tårta i rosa och vitt som gärna fick ha olika dekor på de olika våningarna. Så här blev slutresultatet.

DSCF0078

Tårtan är 6 våningar hög. De två mittersta våningarna har jag gjort så de ser ut som en enda hög våning. Tårtan består av chokladbottnar fyllda med hallonmousse och uppvispad chokladganache. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med sockerpasta.

DSCF0087

Blommorna har jag gjort utav flowerpaste. Det är pioner, dahlior, luktärter och silverfärgade pionblad.

DSCF0085

Två av våningarna har rosafärgad bas och är sedan dekorerade med ätbar sugarveil-spets, två andra våningar är spritsade, och den nedersta våningen är täckt med volanger, eller sk ruffles.

DSCF0097

Brudparet är förtjusta i actionhjältar, men ville inte att detta skulle “ta över” designen på tårtan. Så de önskade en liten Batman på baksidan som kikade ut ur tårtan. En charmig och personlig detalj!

Detta är den största och tyngsta tårtan jag gjort hittills. Men erkänn att det är maffigt med så här stora monstertårtor!?

Stort grattis till Ofelia och Ariel, hoppas ni är nöjda med tårtan och hela er dag!

11 thoughts on “Pampig bröllopstårta

  1. Jättefin, helt fantastisk. Vad använder du i de olika våningarna för att det ska hålla upp den tyngden?

  2. Wow! Hur fraktar du en sån här stor och tung tårta på bästa sätt? Tacksam för svar!

  3. Hej Johanna! Vilken fin tårta! Jag planerar för en liknande skapelse för ett bröllop om tre veckor. Jag har dock så otur med bottnarna som antingen blir ojämna eller så lösa att de inte går att skära. Mina formar är 7cm djupa och det verkar ju dina vara också, kan du tipsa om bra recept? Tänkte ha vanlig vit botten och göra traditionell prinsesstårta. Jag skulle bli så glad för tips!

    Hälsningar
    Beatrice

  4. Helt fantastisk! Men FATTAR inte hur du får de separata tårtorna så höga? Mina blir helt platta

  5. Gjorde du sugarveilen själv och hur fraktade o monterade du tårtan?? Helt otroligt!! ?

Comments are closed.