Otraditionell bröllopstårta

Idag gifte sig Peter och Lisa, stort grattis till dom! Peter spelar trummor och Lisa gillar att jogga, vilket de ville att tårtan skulle illustrera. Så det blev en jogging-trum-bröllopstårta, förmodligen den enda i sitt slag.. =)

Tårtan består av hallonmousse och vit chokladmousse. Den är spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med sockerpasta.

Vy från ovan..

Joggingskon var en riktigt rolig utmaning! Den gjorde jag i en blandning av sockerpasta och flowerpaste (snörena är sidenband). Efter lite  klippande i papper, en hel del hjärngympa och något misslyckat försök lyckades jag skapa en egen sockerjoggingsko. Känner mig riktigt nöjd med resultatet.

Trumman fick bli en virveltrumma med trästomme och silver-/metalldetaljer. Ådringen i träet får man till genom att blanda in olika nyanser av brun pastafärg i sockerpastan och inte blanda ihop det helt. Silverdetaljerna har jag gjort av grå sockerpasta som jag sedan penslat med silverpulver.

Hoppas tårtan blev till belåtenhet! =)

29 thoughts on “Otraditionell bröllopstårta

 1. Oj, riktigt snyggt! Lät inte helt fel med den fyllningen heller.

  Provade förresten att ha lemoncurdgrädde på citroncupcakes häromdagen. Blev jättebra =)

 2. Skitasnyggt!! Du är min tårtidol. Du får gärna dela med dig av ditt chokladmousserecept. Jag gjorde ju ljus choklad-mousse till de där bröllopstårtorna jag gjorde, och det var inte helt enkelt… Lätt att det skar sig när man rörde i äggula.
  Du kan i a f verkligen vara nöjd med tårtan!! Den är super. Hoppas kunna se dig in action nån gång… Kram!

 3. Helt underbar tårta! Älskar när det blir så personligt :) Skon är fantastiskt gjord så den ser nästan verklig ut ju!

 4. Underbart vacker tårta. Skulle gärna vilja kunna göra nåt liknande nån gång, men än så länge får jag nöja mig med att sukta och vara lite avis 😉 skitbra jobbat!

 5. Otroligt!! Förstår inte hur man kan skära i något så fint och sen äta upp den!

 6. Hej Johanna! Vi kan inte beskriva hur nöjda vi var med tårtan. Den var inte bara precis som vi tänkt oss och snyggare där till men supergod också. Så du kan vara stolt och nöjd över ditt arbete. Vi rekomenderar dig vidare :) Kramar brudparet!

 7. Bara måste säga att du gör typ de finaste tårtorna jag nånsin sett!! Helt fascinerad av din kreativitet! Så inspirerande!

 8. Jag älskar detaljerna på skon och träfärgen på trummen. De är detaljerna som gör det och du är ju lite av mästarinnan på detaljer.. Jag är imponerad!!!

 9. alltså, jag har suttit och kikat igenom dina bilder och måste säga att du är helt FANTASTISK ! önskar att jag en dag kunde vara lika begåvad som dig när det kommer till tårtor och dekorationer.. ååh. Tack för att du delar med dig och inspirerar !!

 10. Hej Johanna! Det är så att jag som är fattig student endast har råd att baka lite cupcakes till min pojkvän i alla hjärtans dag present, skulle därför vilja ha lite idéer på hur jag kan göra några söta.. de får gärna vara väldigt söta, med mycket grejer på men som är gjorda med lätta redskap och recept. Vore guld om du kunde visa? :)

Comments are closed.