Ögontårtor redo för transplantation

Ögonkliniken i Umeå firade sin nya hornhinne-bank för ett tag sedan med ett par passande tårtor som jag gjort. Fick noggranna instruktioner av maken (som vikarierar som ögonläkare) på hur de hornhinnelösa ögonen skulle gestaltas..

eye cakes, ögontårtor,

Ögonen skulle vara platta på toppen, inte runda, eftersom de saknade hornhinnor. Dessutom fick jag inte lägga pupillen som en svart prick ovanpå iris, eftersom pupillen är ett hål och inte en upphöjning.

Jag lydde doktorns ordinationer. =) Irisen har jag målat med blå pastafärg.

eye cakes, ögontårtor, hornhinnor, gelé, transplantat

Vid sidan av tårtorna låg givetvis två stycken hornhinnetransplantat, redo att transplanteras. Hornhinnorna gjorde jag av vatten och gelatin som jag hällde i bunkar och sedan stjälpte ut när de stelnat.. De blev riktigt sladdriga och härliga. Blodådrorna ritade jag på marsipanen med hjälp av pensel och röd pastafärg som jag spätt ut med lite alkohol.

eye cakes, ögontårtor, hornhinnor, gelé, transplantat

Och här har vi hela kalaset. Ett par riktigt obehagliga och härliga tårtor!

8 thoughts on “Ögontårtor redo för transplantation

  1. HAHAHAHA! Mina nya favoriter. Så sjukt vidriga! Du är ju helt oooterouliiie!!

  2. Haha ja jag håller med, de var riktigt vidriga! Och helt underbara! Fantastiskt kul med lite udda tårtor :)

  3. Men grymma!!!hur har du målat med det blåa? Olika blåa nyanser eller gått utifrån och in?

Comments are closed.