Namnfesttårta till Louie

När Louie föddes var det inte helt utan dramatik. Hans far, Andreas var nämligen mitt uppe i en match i beachvolleyboll när han fick reda på att Louie var på väg med stormsteg. Andreas sprang iväg barfota, i sina shorts, mot BB där han nätt och jämnt hann vara med om sin sons födelse (sandig, barfota och shortsbeklädd…). Puh!

Alldeles nyligen var det då dags för namnfest för lille Louie, och en tårta beställdes som på något sätt skulle symbolisera denna dramatik med lyckligt slut. Så här såg den ut.

P1090778

Tårtan är fylld med hallon och vanilj och täckt med marsipan. Dekorationer i gumpaste.

P1090786

Den lyckliga mamman, Hanna, håller om sin Louie insvept i en filt…

louie1

..medan den sandige pappan Andreas drar en lättnadens suck!

louie2

Louies fick tyvärr aldrig träffa sin farmor som gick bort kort innan han föddes. Farmor finns med som en skyddande ängel över Louies namn på tårtan.

Grattis till er fina son!

8 thoughts on “Namnfesttårta till Louie

 1. Oj!! Var det så tajt om tiden. Hörde om den här lilla spännande händelsen i somras, men uppfattade aldrig då HUR tajt det verkligen var.

  • Nä det var tydligen en riktig rysare… Men lite kul såhär i efterhand. =)

 2. Åhh det var världens finaste tårta till vår världens finaste Louie! Så duktig du är som lyckades få med så mkt dramatik på liten yta:) / Louies moster Ida

  • Vad roligt att mostern kände sig nöjd med tårtan! =) Tack för responsen, alltid lika kul!

 3. Så fin! Gillar hur du har kombinerat färgerna blå och rosa på ett snyggt sätt. Jag tycker det är så onödigt att begränsa sig och bara dekorera med könsstereotypiska färger som säkert många andra skulle ha gjort. Men det är mycket roligare när det blir en kombo som du så bra lyckats med här!

  • Tack Elin! Roligt att du uppmärksammat färgvalen. :-) Om jag inte fått uttryckliga färgönskemål gillar jag att tänka mer fritt än det klassiskt stereotypa. Det brukar kunna bli både finare och roligare då.

  • Jag vet, jag älskar pastell! Det gör sig, av någon anledning, extra bra på tårtor faktiskt.

Comments are closed.