Moln och flygande drakar

Min älskade systerdotter Elle välsignades i söndags. Hon umgås dagligen med vår Maj och de tror snarare att de är syskon än kusiner. Jag bakade en tårta till festen efter välsignelsen och valde passande nog ett lite himmelskt tema.

Tårta, moln, drakar, drake, våningstårta, cake, stacked cake, kite, clouds

Tårtan är fylld med massor av blåbär, mosad banan och vaniljkräm. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Tårtan var väldigt mjuk och saftig vilket gjorde den lite mjuk och bullig i formen, men vad passar bättre till moln än lite bullighet? :-)

Tårta, moln, drakar, drake, våningstårta, cake, stacked cake, kite, clouds

Tårtan dekorerades med flygande drakar i olika färger och storlek, med rosettprydda svansar.

Tårta, moln, drakar, drake, våningstårta, cake, stacked cake, kite, clouds

Dessutom modellerade jag fram lite tredimensionella moln och placerade runtom tårtan.

Tårta, moln, drakar, drake, våningstårta, cake, stacked cake, kite, clouds

Det tjusiga efterrättsbordet som senare fylldes upp av ännu fler godsaker. För att förstärka temat på tårtan gjorde jag en flygande drake i papper och hängde upp ovanför bordet. Dessutom hängde jag upp en massa vita honeycoms (pappersbollar) som fick föreställa moln. Det var svårt att fota det hela pga mysbelysningen, men ni får iaf en hint om hur sött det var.

Tack för att du finns och förgyller våra liv, välsignade Elle!

17 thoughts on “Moln och flygande drakar

  1. Men jag tror det här är det finaste jag sett dig göra! Vilken otroligt vacker tårta!
    Och vilka moln!

  2. Du är ju bara så fantastiskt duktig!!!! Det är ett sånt nöje att se dina skapelser och jag är litet smått irriterad att jag bor så långt bort som i Skåne, annars hade du fått göra alla mina tårtor… :) Men allvarligt talat hade det gått att skicka caketoppers med t ex DHL tror du?

    • Tack så mycket Kicki!! Vet inte hur det skulle funka med leveranser, förmodligen skulle DHL kunna funka. Kommer nog att kolla upp det i framtiden då jag får mångfa förfrågningar om detta.

  3. Åh, vad fint! Det blev väldigt bra tillsammans med dekorationerna vid efterrättsbordet. Sött!

Comments are closed.