Min Stora Dag-tårtor

Nu i februari anordnade stiftelsen Min Stora Dag ett musikcafé tillsammans med Kafé Station i Umeå. De bjöd på musikunderhållning och tårtor och höll en insamling för sitt arbete med sjuka barn. Jag fick förmånen att göra tårtorna till detta tillfälle.

Jag valde att använda mig av deras stjärn-logga med blå botten på tårtorna. Till det modellerade jag tre små barnfigurer.

Tårtorna är täckta med kavlingsmarsipan som jag beställt från internet. Det är en finmalen och mer lättarbetad marsipan. Jag personligen tycker att den är godare än sp. Figurerna är gjorda av en blandning mellan sp och flowerpaste. Flowerpaste är en gummiliknande massa som är mer hållbar och bättre lämpad för detaljarbete än sp.

4 thoughts on “Min Stora Dag-tårtor

  1. Jättefina tårtor! Jag tycker inte heller att sp är så väldigt smakligt men till mitt bröllop smaksatte jag sp med vit choklad. Det fungerade hur bra som helst! Kan tom göras i förväg, var orolig för att det skulle förstöra sugarpastens smidiga egenskaper men det fungerade hur bra som helst. Kan rekommenderas. Har till ett annat bröllop smaksatt den med vanlig citronolja som finns på vilken matbutik som helst. Fungerade också.

  2. Hej Anna! Jag är impad att du gjorde tårtor till ditt eget bröllop! Kan tänka mig att det smakade bra m vit choklad (citronolja var ju också ett supertips, det ska jag testa). Än så länge brukar jag mest blanda ut sp med marsipan. Det behövs ganska lite marsipan för att få smaken av den, så det funkar fint så länge man inte vill ha kritvita tårtor.

  3. Jag gjorde testtårtan till mitt eget bröllop men själva bröllopstårtan hade jag inte tid att göra själv, det fick jag delegera till släkt och vänner. Bara ta fram receptet. Vit botten med en kokoskräm i ett läger och en chokladkräm i den andra. Och så sugarpaste smaksatt med vit choklad. Gott som tusan! Tårta är det bästa som finns!

  4. Anna: Det lät ju mer humant, att slippa stå där på morgonen och fixa tårtan.. =)
    Lät ju smarrigt det där, har hört fler som rekommenderat kokoskräm, får testa det.

Comments are closed.